Στις 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι μετεγγραφές

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των μετεγγραφών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ.

Ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε ότι δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι εισαχθέντες της κατηγορίας του 10% διότι δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.

Ο κ. Κυριαζής έδωσε και κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία καθώς ανέφερε στην τηλεοπτική του συνέντευξη τα ακόλουθα: «Εκεί έχουμε δύο κατηγορίες. Είναι η μεγάλη μάζα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ειδικές κατηγορίες με νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο του 2014 και είναι και η άλλη κατηγορία με τα οικονομικά κριτήρια με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα. Συγχρόνως θα υποβάλλεται μια αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί και πέρα οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν στα αντίστοιχα τμήματα, όπου θα γίνεται και ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να προχωρήσουν στην μετεγγραφή των φοιτητών αυτών.


Ο Γ.Γ. δήλωσε ότι μέσα από τη δήλωση της επιθυμίας μετεγγραφής μπορεί να έχει το Υπουργείο Παιδείας μια εικόνα του αριθμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι ο ακριβής αριθμός. Οι δυο Υπουργικές Αποφάσεις που θα προβλέπουν τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές αναμένεται να εκδοθούν στις 22 Σεπτεμβρίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr