Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών - Τι ορίζει

Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών - Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή τροπολογία από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με την οποία επανακαθορίζονται θέματα μετεγγραφής αδερφών.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μετεγγραφές αδερφών, στην τροπολογία ενσωματώνονται «οι κατά προτεραιότητα επιλογές των φοιτητών που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική δυσχέρεια και θα ζητήσουν από κοινού με τα αδέρφια τους τη μετεγγραφή τους σε άλλο αντίστοιχο τμήμα».


«Η προώθηση και ψήφιση της ρύθμισης αποσκοπεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και στην αποφυγή καταστρατηγήσεων» αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης που συνοδεύει το σώμα της υπουργικής τροπολογίας.

Πιο αναλυτικά, η διάταξη αναφέρει ότι εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέρφια μπορούν, με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας, από κοινού να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα:

«1. της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,

2. σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης

3. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς του διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο …

Διατάξεις για τις μετεγγραφές

1. Η υποπερίπτ. iv της περίπτ.  ε΄ της παρ. 8 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 που προστίθεται με την παρ. 3 του άρθρου 17 του σχεδίου νόμου αντικαθίσταται ως εξής:

«iv. Εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέρφια μπορούν από κοινού, σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας, να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο Τμήμα:

αα. της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,

ββ. σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης και

γγ. στην Περιφερειακή Ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης.

Μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει  στην Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς του διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας. Τα οικονομικά κριτήρια για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr