Επιστολή Υπουργού Παιδείας στους αρχηγούς κομμάτων για νέο νόμο για τις μετεγγραφές (ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Επιστολή Υπουργού Παιδείας στους αρχηγούς κομμάτων για νέο νόμο για τις μετεγγραφές (Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Μετεγγραφές Φοιτητών: Την πρόταση για ανάληψη διακομματικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών, γνωστοποίησε σήμερα, Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν την επιστολή η οποία έχει ως εξής:


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 

Σε συνέχεια της πρότασής μου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία έγινε ομοφώνως δεκτή για τη διαμόρφωση, με διακομματική συναίνεση, ενός νέου σταθερού νομοθετικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τον πυρήνα της πρότασής μου, ευελπιστώντας στη δική σας συμβολή. 

  • Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε τη δυσμενή Θέση πολλών ελληνικών οικογενειών λόγω οικονομικών δυσκολιών στην προσπάθειά τους να παρέχουν το αγαθό της μόρφωσης στα παιδιά τους. Δεν είναι δυνατόν ως ελληνική Πολιτεία να κλείνουμε τα μάτια σε αυτήν την πραγματικότητα αφαιρώντας την ευκαιρία από νέα παιδιά να σπουδάσουν. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, δηλαδή όλων μας, να παρέχουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. 

Επαναλαμβάνω την πρόταση: 

1. Μέσα σε 15 ημέρες όλα τα κόμματα της Βουλής στέλνουν γραπτά τις προτάσεις τους για τις μετεγγραφές.

2. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων προχωρεί σε μια συνθετική εισήγηση με βάση τις απόψεις όλων των κομμάτων

3. Αποφασίζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η διαδικασία που Θα ακολουθηθεί.

4. Το Υπουργείο θα διαθέσει ό,τι στοιχείο του ζητηθεί ώστε να διευκολυνθούν τα κόμματα στη σύνταξη της πρότασης τους. 

Εκτιμώ ότι στο Θέμα αυτό δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και λαϊκισμοί αλλά μία σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στάση την οποία ελπίζω όλοι να επιδείξουμε.

Δείτε το έγγραφο της επιστολής ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr