Γαβρόγλου: ΝΕΑ νομοθετική ρύθμιση για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών

ΝΕΑ νομοθετική ρύθμιση για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών

Νέα νομοθετική ρύθμιση υποσχέθηκε να φέρει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου το επόμενο διάστημα και θα ισχύσει το Σεπτέμβριο που θα αφορά τους φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα. Αυτά τόνισε στη Δευτερολογία του για τις μετεγγραφές στην συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας στην Δευτερολογία του δήλωσε τα εξής:


«Πολλές οικογένειες, με πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχουν παιδιά που δεν είναι αδέλφια ένα παιδί που σπουδάζει και δεν μπορούμε ακόμα να λύσουμε το πρόβλημα αυτών των οικογενειών. Αυτό εγώ το λέω και ταυτοχρόνως, αισθάνομαι και ένοχος προς αυτές τις οικογένειες.

Υποσχόμαστε ότι θα φέρουμε νομοθετική ρύθμιση και ελπίζω να την κάνουμε όλοι μαζί για να ισχύσει από τον Σεπτέμβριο διότι αν δεν έχεις άλλου είδους κοινωνικά μόρια όπως ασθένεια προβλήματα με γονείς κτλπ είναι δύσκολο να συμπληρώσεις εκείνα τα μόρια που επιτρέπουν να κάνεις τη μετεγγραφή σου. Άρα με αυτό το νομοσχέδιο λύνουμε το θέμα των αδελφών και πολύ σύντομα με μια διάταξη θα λύσουμε και το πρόβλημα των οικογενειών που έχουν ένα πολύ χαμηλό εισόδημα δεν πειράζει που είναι τα παιδιά τους αλλά να έρχονται και να ζουν μαζί τους.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τα Πανεπιστήμια.

Να καθίσουμε λοιπόν με τα Πανεπιστήμια, έχουμε αρκετές στατιστικές, και να πούμε ότι "χ τμήμα, αν εσύ πάρεις τόσο από κόσμο", γιατί ξέρουμε από τις στατιστικές ότι περίπου θα είναι και οι επόμενες κτλπ "τι χρειάζεται να πάρεις κάποια πρόσθετα χρήματα και κάποιες πρόσθετες θέσεις διδακτικού προσωπικού".

Να κάνουμε αυτή τη στατιστική βέβαια, εμείς την έχουμε κάνει ατύπως και τα νούμερα είναι διαχειρίσιμα τα νούμερα. Αυτό αν το συζητήσουμε και με τα Πανεπιστήμια με ένα ήρεμο τρόπο θα τους δώσουμε εκείνες τις υλικοτεχνικές ή τουλάχιστον τις υλικές βοήθειες χρήματα και προσωπικό ώστε να λύσουμε όχι το πρόβλημα να έρχονται όλοι να σπουδάζουν στην Αθήνα αλλά το πρόβλημα των οικογενειών που δεν έχουν λεφτά να σπουδάσουν τα παιδιά τους και πρέπει αυτό να το σεβαστούμε πάρα πολύ ως πρόβλημα».

Δείτε παρακάτω τις σχετικές δηλώσεις

Για να μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα των μετεγγραφών, πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr