ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τις σπουδές μας αν δεν πάρουμε μετεγγραφή

ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τις σπουδές μας αν δεν πάρουμε μετεγγραφή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή προχώρησαν σήμερα φοιτητές οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση και δικαιούνται τη μετεγγραφή σε σχολή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές από το υπουργείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές, τονίζουν ότι αν δεν πάρουν τη μετεγγραφή θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους καθώς δεν επαρκούν τα χρήματα για να ζήσουν στις πόλεις όπου βρίσκονται οι σχολές που εισήχθησαν, ενώ τονίζουν πως οι υποδομές των φοιτητικών εστιών δεν επαρκούν.


Οι φοιτητές ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσουν τα αιτήματά τους για μετεγγραφή ώστε να μείνει ζωντανό το όνειρό τους για σπουδές.

Σημειώνεται ότι για το φετινό ακαδημαϊκό έτος υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572, δηλ. ποσοστό 40%. Εν συνεχεία έγιναν 5.932 ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002, δηλ. ποσοστό 34%.

Συνολικά, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, έγιναν δεκτές 7.574 (5.572 αρχικές αιτήσεις + 2.002 ενστάσεις), δηλαδή ποσοστό 54%.

Να αναφερθεί πως έχει οριστεί νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο τη Δεύτερα 18 Δεκεμβρίου. Την ενημερωτική σελίδα των μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Κύριε Γαβρόγλου μας αναγκάζετε να διακόψουμε τις σπουδές μας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr