κύπριοι φοιτητές θεσσαλονίκης,Πορείες διαμαρτυρίας,επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους Κύπριοι Φοιτητές: Πορείες διαμαρτυρίας για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Πορείες διαμαρτυρίας Κυπρίων φοιτητών για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Με δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι Κύπριοι φοιτητές διατράνωσαν για μία ακόμα χρονιά την αγανάκτησή τους στην ύπαρξη του ψευδοκράτους στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Κάθε χρόνο την 15η Νοεμβρίου, ημέρα που ανακηρύχθηκε μονομερώς το ψευδοκράτος το 1983, Κύπριοι φοιτητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την επανένωση του νησιού και την απαλλαγή του από τους Τούρκους εποίκους.


Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις συγκεντρώσεις και αντίστοιχες πορείες διαμαρτυρίας, με κατάληξη το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στις 16:00, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, και τη διοργάνωσε η κυπριακή φοιτητική παράταξη «Προοδευτική», ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στις 17:30 στη συμβολή των οδών Χριστοπούλου και Ιασωνίδου από τη φοιτητική παράταξη «Πρωτοπορεία».

Στις 19:00 η φοιτητική παράταξη ΠΕΟΦ διοργανώνει εκδήλωση με ομιλίες για το θέμα σε αίθουσα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το τουρκικό προξενείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

πορείες κυπρίων φοιτητών

κύπριοι φοιτητές θεσσαλονίκης

φωτο pontos-news

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr