εγγραφού, εγγραφές,eggrafes Κύπριοι,kyprioi, νεοεισαχθέντες, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ,sxoles,ΑΕΙ,2015 Πως θα εγγραφούν οι Κύπριοι νεοεισαχθέντες στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Πως θα εγγραφούν οι Κύπριοι νεοεισαχθέντες στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Συνεχίζουν οι πολιτικοί της χώρας να εντάσσουν τους Κύπριους αδελφούς μας στην κατηγορία των αλλογενών – αλλοδαπών για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Η τελευταία τοποθέτηση πάνω στο θέμα αυτό έγινε το 2014 από τον τότε Υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

"Όταν μιλώ για τους Κυπρίους αδελφούς, μιλώ για τα δύο κράτη του ελληνισμού. Όμως, αυτό είναι πολιτική τοποθέτηση. Στα νομικά, ειδικά όταν αυτά διέπονται και από το ενωσιακό δίκαιο, πρέπει να είσαι σοβαρός και σωστός. Δεν μπορείς να κάνεις διάκριση όταν πρόκειται για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανάμεσα σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης."


ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης, αναμένεται να ανακοινωθεί ξεχωριστή εγκύκλιος για τις εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.

Να αναφερθεί πως γι'αυτές τις 2 κατηγορίες ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει αυτοπροσώπως στις γραμματείες των Τμημάτων.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για την ενημέρωση σας σχετικά με την παραπάνω εγκύκλιο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr