Ο Κύπριος φοιτητής που ονειρεύεται να γίνει διευθυντής στην EBU Ο Κύπριος φοιτητής που ονειρεύεται να γίνει διευθυντής στην EBU

Ο Κύπριος φοιτητής που ονειρεύεται να γίνει διευθυντής στην EBU

Ο Σταύρος Πογιατζής είναι φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και Μεσών Ενημέρωσης του ΤΕΠΑΚ, αλλά ταυτόχρονα ασχολείται με τη διοργάνωση διαφόρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, ο Σταύρος σύμφωνα με το sigmalive, συμμετείχε αλλά και διοργάνωσε κάποιες σημαντικές δουλειές, αφού μεταξύ των οποίων υπήρξε παραγωγός αλλά και συγγραφέας του μουσικοχορευτικού θεάτρου «MαΖi» the musical, συγγραφέας του παιδικού μιούζικαλ «Η μικρή γοργόνα», ενώ επίσης διασκεύασε τραγούδια και κείμενα στο «Shrek the musical» το οποίο θα ανέβει το Σεπτέμβριο.


Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Χρυσοστόμου με θέμα «Pixels Loading», την οποία διοργανώνει ο ίδιος αυτές τις μέρες, σκεφτήκαμε πως θα 'ταν καλή η συγκυρία να κάνουμε μια κουβέντα μαζί του, τόσο για να μάθουμε περισσότερα για την έκθεση, όσο και για τον ίδιο.

Τι είδες στη δουλειά του Χρυσοστόμου και «τσίμπησες»; Τι σε ώθησε να διοργανώσεις μια έκθεση φωτογραφίας του συγκεκριμένου καλλιτέχνη;

Με τον Ανδρέα σπουδάζουμε μαζί στο ΤΕΠΑΚ και από την αρχή του χρόνου κάναμε παρέα. Όταν είδα τη δουλειά του πραγματικά ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα πως ο κόσμος πρέπει να τη δει. Έτσι, ξεκίνησε αυτό το ταξίδι για εμάς.  Ο Ανδρέας Χρυσοστόμου έχει πολύ καλά στοιχεία στη δουλειά του και τη λατρεύει. Πάντοτε, έστω κι αν βλέπουμε το ίδιο πράγμα, ο Ανδρέας, έχει μια διαφορετική οπτική και νομίζω αυτό είναι που τον καθιστά καλλιτέχνη.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Pixels Loading» και τι θα δούμε σε αυτήν;

Η έκθεση ξεκινά τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Ιουλίου. Θα δείτε σε αυτήν τρεις κατηγορίες φωτογραφιών: Urban, Nature και Body.

Τι σπουδές έχεις κάνει και με τι ασχολείσαι σήμερα;

Ακόμη σπουδάζω στο ΤΕΠΑΚ, στη σχολή Επικοινωνίας και Μεσών Ενημέρωσης, αλλά μου αρέσει να διοργανώνω events, όπως μιούζικαλ, θέατρα, σεμινάρια κτλ. Ήσουν Media Planer και Ambassador στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Τι ακριβώς έκανες δηλαδή;

Καταρχάς, όλα όσα γίνονταν την ημέρα της έναρξης στο ολυμπιακό γήπεδο του Stratford, Ambassador, στο Victoria Park, περνούσαν από το γραφείο στο οποίο βρισκόμουν. Βρισκόμασταν σε ένα δωμάτιο, το οποίο ήταν περιτριγυρισμένο από τηλεοράσεις. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να δίνουμε πληροφορίες στον κόσμο για μερικά από τα αθλήματα των Ολυμπιακών.

Πόσο έντονη ήταν η εμπειρία που είχες το 2013, σε ότι αφορά στη συγγραφή αλλά και στην παραγωγή του «ΜαZi» the musical.

Αυτή την εμπειρία δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ. Ανέβηκε το πρώτο μιούζικαλ όπου ήμουν παραγωγός και συγγραφέας κάτι που νοσταλγούσα για περίπου 3 χρόνια. Σε εκείνη την παραγωγή είχα δωθεί ολοκληρωτικά γιατί ήθελα να είναι μια υπέροχη δουλειά που θα τη θυμάμαι για πάντα. Επίσης, ήταν και η πρώτη μου δουλειά έτσι, έπρεπε να αποδείξω στον κόσμο ποιος είμαι, τι κάνω και τι μπορώ να κάνω. 

Τι άλλες εμπειρίες είχες στον καλλιτεχνικό χώρο;

Είχα ασχοληθεί και με το modeling και ακόμα κάνω αν μου το ζητήσουν γιατί με συναρπάζει η ιδέα. Επίσης, είχα διασκευάσει το κείμενο στο μιούζικαλ «Η Μικρή Γοργόνα» το 2014 της Έλιας Ιωαννίδου και τώρα του «Shrek» το οποίο θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με την καινούρια σεζόν.

Ποιοι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Το μόνο που θέλω είναι να καταφέρω να κάνω επάγγελμα όλα αυτά που με εκφράζουν. Δηλαδή να  έχω μια εταιρεία παραγωγής. Επίσης, να αποφοιτήσω από το ΤΕΠΑΚ και έπειτα να κάνω ένα Master.

Είναι κάποιο επάγγελμα που έχεις στο μυαλό σου ως dream job;

Dream job θα 'ταν να είχα την θέση του διευθυντή της (EBU) European Broadcasting Union, το κανάλι που ασχολείται με τη Eurovision και όχι μόνο.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που νοιώθεις την ανάγκη να ευχαριστήσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας σου;

Τους γονείς μου οι οποίοι πάντα με στήριζαν στις διάφορες μου καλλιτεχνικές ανησυχίες και πάντοτε με βοηθούσαν όταν έπρεπε να πάρω αποφάσεις. Τους φίλους μου, την Έλια Ιωαννίδου που με εμπιστεύτηκε και με βοήθησε τόσο πολύ στο μιούζικαλ «ΜΑΖΙ». Το Heart Cyprus για τη βοήθεια και τη στήριξη. Τον Ανδρέα Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι και ο καλλιτέχνης της έκθεσης Pixels Loading... αλλά και πολύ καλός μου φίλος. Τέλος, όλους τους χορηγούς που με στηρίζουν συνεχώς για να επιτευχθούν οι παραγωγές. 

Όλες οι πιο πάνω φωτογραφίες είναι από τη σειρά φωτογραφιών της έκθεσης Pixels Loading...

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr