Αποκτούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι Κύπριοι φοιτητές / Εγκύκλιος έκδοσης ΑΜΚΑ

Αποκτούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι Κύπριοι φοιτητές / Εγκύκλιος έκδοσης ΑΜΚΑ

Πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα αποκτούν οι Κύπριοι φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της. Την εν λόγω απόφαση έκανε γνωστή το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι οι Κύπριοι μπορούν να εκδίδουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Το εν λόγω ζήτημα είχε απασχολήσει πολλάκις τις δύο χώρες, τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκδώσει εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για την απόδοση και τη λειτουργία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)», βάσει της οποίας οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα μπορούν πλέον να εκδίδουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στη χώρα, με την παρουσίαση της ταυτότητας/διαβατηρίου τους καθώς και βεβαίωσης σπουδών που θα εκδίδεται από το Πανεπιστήμιό τους.


Ενημερώνονται οι φοιτητές ότι η έκδοση ΑΜΚΑ είναι εφικτή μέσω του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Η εν λόγω απόφαση, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2023, κατά την 1η Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας. «Το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εν λόγω απόφαση, η οποία επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν οι Κύπριοι σπουδαστές που φοιτούσαν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr