Σε 5 μέρες ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους Κύπριους φοιτητές -Θα γίνουν επιπλέον κλινικές και εργαστηριακά μαθήματα

Σε 5 μέρες ο μειώνεται ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους Κύπριους φοιτητές

Σε πέντε μόνο ημέρες μειώνεται ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους Κύπριους φοιτητές που επιστρέφουν στην Ελλάδα για συνέχεια των πανεπιστημιακών τους υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, την απόφαση έλαβε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού, με σκοπό να διευκολυνθεί η συμμετοχή των Κυπρίων φοιτητών σε κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις.


Ταυτόχρονα, λαμβάνεται πρόνοια προκειμένου «τα πανεπιστήμια να λάβουν κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο προκειμένου να αναπληρωθούν κλινικές ή/και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της υποχρεωτικής παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε χθες το βράδυ από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Βασίλειου Διγαλάκη ελήφθη χτες απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 σχετικά με τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Κυπρίων φοιτητών σε κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπως και εξετάσεις. 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχεια των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε μόνο ημέρες. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται πρόνοια προκειμένου «τα πανεπιστήμια να λάβουν κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο προκειμένου να αναπληρωθούν κλινικές ή/και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της υποχρεωτικής παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό». 

Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε εκκλήσεις που έγιναν από την Κυπριακή Κυβέρνηση και διευκολύνει σημαντικά τους Κυπρίους φοιτητές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πανεπιστημιακές υποχρεώσεις τους.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, όπως βεβαίως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ευχαριστούμε ακόμη τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, για τη συνεργασία που είχαμε και τις προσπάθειες που κατέβαλε σε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr