Οι φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγγράμματα

Οι φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγγράμματα

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλών του Υπουργείου Παιδείας στους εκδοτικούς οίκους κινδυνεύει να αφήσει τους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ χωρίς Διδακτικά Συγγράμματα. Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αρνείται να καταβάλει τις τιμολογημένες υποχρεώσεις του για τη διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων του έτους 2016-2017.

Οι εκδοτικοί οίκοι διαμαρτύρονται για «αιχμαλωσία εκατοντάδων τίτλων συγγραμμάτων υπό κοστολόγηση» και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, ότι βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους.


Η τραγική αυτή κατάσταση συμβαίνει παρά τις περικοπές του υπουργείου Παιδείας στη δαπάνη για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα της τάξεως του 45%, ενώ ο αριθμός των φοιτητών έχει αυξηθεί κατά 10% περίπου, με την καθυστέρηση στις αποπληρωμές να ξεπερνά τον ένα χρόνο, και ενώ τα χρήματα φαίνεται να είναι διαθέσιμα.

Ο λόγος; η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στους εξονυχιστικούς ελέγχους στο σύστημα «Εύδοξος». Πρόκειται για το σύστημα που χρησιμοποιούν οι εκδότες και το οποίο από την προηγούμενη κυβέρνηση εξορθολογίστηκε, με αποτέλεσμα να θεωρείται διαφανές.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πολλοί εκδοτικοί οίκοι δηλώνουν αδυναμία να τυπώσουν τα βιβλία της επόμενης χρονιάς, ενώ κάποιοι από αυτούς, υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τις αναγκαίες πρώτες ύλες!

Το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ανάμεσα στα επιδόματα που κινδυνεύουν να κοπούν ή να τροποποιηθούν;

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr