e-mail Eudoxus, Eudoxus, φοιτητές, Eudoxus Εαρινό εξάμηνο 2015/16 Το e-mail που έστειλε ο Eudoxus σε όλους τους φοιτητές για το Εαρινό εξάμηνο 2015/16

Το e-mail που έστειλε ο Eudoxus σε όλους τους φοιτητές για το Εαρινό εξάμηνο 2015/16

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε το σύστημα διανομής συγγραμμάτων Eudoxus σε όλους τους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ  για το Εαρινό εξάμηνο 2016-2016 έχει ως εξής:

Αγαπητέ φοιτητή,


Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 ξεκίνησαν οι δηλώσεις συγγραμμάτων για τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.

Παρακαλούμε να δηλώνετε και να παραλαμβάνετε συγγράμματα μόνο για μαθήματα στα οποία είστε βέβαιοι ότι θα παραμείνετε εγγεγραμμένοι μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4009/2011 δεν επιτρέπεται η δήλωση και παραλαβή συγγραμμάτων εφόσον είστε ήδη κάτοχοι άλλου πτυχίου ή έχετε ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να συμμετέχετε στη δράση του εθελοντικού προγράμματος Ανταλλαγής Συγγραμμάτων - Εύδοξος+ (http://eudoxus.gr/EudoxusPlus.html), με την οποία έχετε τη δυνατότητα για κάθε σύγγραμμα που δηλώνετε, να επιλέγετε να το παραλάβετε από άλλον φοιτητή, ενώ παράλληλα μπορείτε να διαθέσετε παλαιότερα συγγράμματα που έχετε στην κατοχή σας και δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Για κάθε ανταλλαγή συγκεντρώνετε πιστωτικές μονάδες τις οποίες μπορείτε να αξιοποιείτε για να αποκτάτε ελεύθερα συγγράμματα, επιπλέον όσων δικαιούστε για τα μαθήματα που παρακολουθείτε.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) έχει θέσει σε λειτουργία το ψηφιακό Αποθετήριο Ανοικτής Πρόσβασης «Κάλλιπος» [http://repository.kallipos.gr/], μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση σε περισσότερα από 500 ελεύθερα, ανοικτά ακαδημαϊκά συγγράμματα (σε μορφή pdf και epub) που απευθύνονται τόσο σε φοιτητές, ερευνητές, μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ όσο και στο ευρύ κοινό. Το πλήρες περιεχόμενο των συγγραμμάτων είναι αναζητήσιμο και προσβάσιμο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Αποθετηρίου «Κάλλιπος».

Τέλος, σας πληροφορούμε ότι, για όσα συγγράμματα επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα εθελοντικής επιστροφής τους σε κάποια από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες του Ιδρύματός σας, με σκοπό την αξιοποίησή τους από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τα συγγράμματα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες τόσο για την επαναδιάθεση συγγραμμάτων όσο και για το μακροχρόνιο δανεισμό μη δικαιούχων φοιτητών, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και εμπλουτίζοντας τη συλλογή τους προς όφελος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας.

Αν θες να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Σας ενδιαφέρει:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr