ΕΥΔΟΞΟΣ / Οδηγός δήλωσης Φοιτητικών Συγγραμμάτων

ΕΥΔΟΞΟΣ / Οδηγός δήλωσης Φοιτητικών Συγγραμμάτων

Φοιτητικά Συγγράμματα (Εύδοξος): Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τον Οδηγό με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές (μέσα από την Πλατφόρμα Εύδοξος) για να δηλώσουν τα φοιτητικά συγγράμματα του εξαμήνου.

Η ηλεκτρονική Υπηρεσία ΕΥΔΟΞΟΣ (www.eudoxus.gr) είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία για την άμεση και ολοκληρωμένη παροχή των Συγγραμμάτων των προπτυχιακών φοιτητών των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) της επικράτειας καθώς και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.).


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξεκινούν οι δηλώσεις και η διανομή των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου 2022-2023 (ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ)

Η πλατφόρμα αφορά κατ’ αποκλειστικότητα το προπτυχιακό μέρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κάθε φοιτητής χρησιμοποιεί την πλατφόρμα καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του, από τη στιγμή της ενεργοποίησής του. Για το διάστημα που θα χρησιμοποιεί την υπηρεσία έχει τη δική του φοιτητική καρτέλα με τα στοιχεία του και το ιστορικό των δηλώσεων για κάθε εξάμηνο. 

Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά τις δηλώσεις και μετέπειτα τη διανομή Συγγραμμάτων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι να αποτελέσει το κεντρικό σημείο για την εκτέλεση κάθε ενέργειας που αφορά στη διάθεση και διαχείριση των Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων.

Με τον νέο τρόπο διανομής όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την παραλαβή των Συγγραμμάτων από τους φοιτητές αυτοματοποιούνται και επιταχύνονται. Ο κύριος σκοπός της Δράσης είναι η πλήρης ενημέρωση των φοιτητών για τα προτεινόμενα Συγγράμματα καθώς καιη έγκαιρη διανομή τους, παράγοντες που συμβάλλουν στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όλοι οι φοιτητές σε κάθε εξάμηνο της φοίτησής τους είναι απαραίτητο να εισέλθουν στην υπηρεσία που αφορά στη Δήλωση Συγγραμμάτων για να μπορέσουν να παραλάβουν Συγγράμματα.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα σε κάθε εξάμηνο να εισέλθουν στο σύστημα του «Εύδοξος», να ενημερωθούν για τα Συγγράμματα που προτείνουν οι διδάσκοντες των μαθημάτων και να δηλώσουν τα Συγγράμματα που επιθυμούν. Επιπλέον, έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τον τόπο παραλαβής των δηλωθέντων βιβλίων.

Αφού ολοκληρώσουν τη Δήλωση Συγγραμμάτων παραλαμβάνουν στο e-mail που καταχώρισαν έναν κωδικό PIN. Χρησιμοποιώντας τον κωδικό που έλαβε κάθε φοιτητής από το «Εύδοξος» έχει άμεσα τη δυνατότητα να παραλάβει τα Συγγράμματά του από το σημείο διανομής που έχει αναλάβει τη διαδικασία παράδοσης για το κάθε βιβλίο, αφού γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας του φοιτητή. 

Ο οδηγός Δήλωσης Συγγραμμάτων:

Συχνές Ερωτήσεις

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr