Παράταση δηλώσεων και διανομής συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2014/15 - Δείτε μέχρι πότε!

Τα Foititikanea.gr, ενημερώνουν τους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, ενώ η διανομή συγγραμμάτων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.

Το κείμενο του εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την παράταση της περιόδου δηλώσεων και διανομής των συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του 2014 -2015 έχει ως εξής:

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. Φ.12/168123/Β3/16-10-2014 εγγράφου μας, σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών βιβλίων από τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο έως και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015. Επίσης, ως νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές ορίζεται η Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.


Παρακαλούνται οι Γραμματείες των Τμημάτων ή Σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Προγραμμάτων Σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να μεριμνήσουν για την έγκαιρη χορήγηση των απαραίτητων ηλεκτρονικών κωδικών προκειμένου οι φοιτητές που έχουν επιτύχει τη μεταφορά θέσης εισαγωγής τους να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις και να παραλάβουν τα διδακτικά τους βιβλία εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Αντίστοιχα, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. παρατείνεται έως και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 ενώ η διαδικασία παράδοσης από τους εκδοτικούς οίκους των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες συγγραμμάτων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.

Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των εκδοτών, η οποία απορρέει από τη σύμβαση που έχουν συνάψει ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά την εγγραφή τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» και τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 (Β΄957) υπουργικής απόφασης, για την αποστολή και διατήρηση επαρκούς αποθέματος αντιτύπων στα σημεία διανομής προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διανομή των διδακτικών βιβλίων στους φοιτητές κατά το τρέχον εξάμηνο σπουδών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr