Κατ’ οίκον διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων αποφάσισαν οι εκδότες της χώρας!

Κατ’ οίκον διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων αποφάσισαν οι εκδότες της χώρας!

Φοιτητικά Συγγράμματα: Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή διασποράς του ιού, οι εκδότες της χώρας αποφάσισαν σήμερα ομόφωνα στο σύνολο τους την άμεση διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς με την υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον. 

Πιο αναλυτικά τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές της χώρας ότι συγκλήθηκε (σήμερα Κυριακή 29η Μαρτίου 2020) διαδικτυακώς Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.) στην οποία αποφασίστηκε, ομόφωνα, οι εκδότες στο σύνολό τους ότι:


  • Οι Φοιτητές Μπορούν και Πρέπει να Πάρουν τα Συγγράμματα που Δικαιούνται Άμεσα – Xωρίς Kίνδυνο
  • ΔΩΡΕΑΝ Αποστολή – Παράδοση κατ’ οίκον όλων των συγγραμμάτων για το Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020
  • Οι εκδότες καλούν το Υπουργείο Παιδείας να συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση

ΕΥΔΟΞΟΣ: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις των συγγραμμάτων και τι θα γίνει με την διανομή!

Όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων τα «Φοιτητικά Νέα» οι εκδότες αποφάσισαν τα εξής:

1. Να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ η διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, με την υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η αποφυγή διασποράς του ιού.

2. Να επωμιστούν, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το μεγαλύτερο μέρος του υπέρογκου κόστους της προετοιμασίας, της συσκευασίας και της αποστολής των βιβλίων, έτσι ώστε οι φοιτητές να παραλάβουν εγκαίρως τα συγγράμματά τους, καθώς ήδη παρακολουθούν μαθήματα εξ’ αποστάσεως.

3. Να συνεργαστούν με την εταιρεία ταχυμεταφορών (η οποία είναι ήδη συνδεδεμένη με το Π.Σ. Εύδοξος ως διανομέας), έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της, από παράδοση στο κατάστημα, σε κατ’οίκον παράδοση, διαδικασία η οποία απαιτεί τρεις ημέρες, (σύμφωνα με την ενημέρωση τους).

4. Όσον αφορά οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις, ή προτάσεις για ηλεκτρονικές πλατφόρμες με ανάρτηση του περιεχομένου των βιβλίων μας σε βάση ψηφιακής βιβλιοθήκης, η Γενική Συνέλευση έκρινε ότι είναι νομικά απαγορευτικές, πρακτικά ανεφάρμοστες, τεχνικά διάτρητες και εκπαιδευτικά ατελέσφορες. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν εγκρίνεται η ανάρτηση ψηφιακού περιεχομένου για οποιαδήποτε χρήση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ακόλουθους λόγους: α) Σύμφωνα με τα Συμβόλαιά μας, δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη άδεια χρήσης τόσο από τους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού όσο και από τους συγγραφείς (δηλαδή τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων). Οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα θα μας έφερνε αντιμέτωπους με αξεπέραστα νομικά προβλήματα ενώπιον διεθνών και εθνικών δικαστηρίων. β) Αποτελεί βάσιμη επιχειρηματική επιλογή μας η μη διάθεση (σε ευρύτερα κανάλια ηλεκτρονικών πωλήσεων) των προϊόντων μας σε ψηφιακή μορφή, καθώς είναι διεθνώς γνωστό ότι δεν διασφαλίζεται η προστασία τους από την αλόγιστη διαφυγή ψηφιακού υλικού στο διαδίκτυο.

5. Να συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., προκειμένου να συνεργαστεί προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή, της παράδοσης κατ’ οίκον για κάθε φοιτητή. Ζητάμε να τηρηθεί η (προφορική) δέσμευσή της για την αναγκαία συμμετοχή του Υ.ΠΑΙ.Θ στο τεράστιο κόστος. Καθώς η ισχύς των περιοριστικών μέτρων παρατείνεται, δεν πρέπει να χαθεί επιπλέον χρόνος.

Οι Εκδότες έχουμε ήδη συναινέσει και δεσμευθεί σ’ αυτήν την κοστοβόρα επιλογή, παρά την οικονομική ασφυξία του κλάδου μας ―όχι μόνο λόγω των έκτακτων συνθηκών― αλλά και από τις οφειλές του Υ.ΠΑΙ.Θ. προς τις εταιρείες μας, καθώς εκκρεμούν οφειλές από προηγούμενα έτη, (μέρος του χειμερινού και το εαρινό εξάμηνο 2018-2019).

*Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν ΠΡΩΤΟΙ την απόφαση που θα παρθεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα σας ενημερώσουν, μείνετε συντονισμένοι.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr