Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές για το σύστημα διανομής συγγραμμάτων "Εύδοξος"

Το σύστημα διανομής συγγραμμάτων με το όνομα “Εύδοξος”, που ξεκίνησε το 2010, στοχεύει στην απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών παράδοσης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις παίρναμε τα συγγράμματα την παραμονή ή ακόμη και κατόπιν της διενέργειας των εξετάσεων.

Πως λειτουργεί το σύστημα Εύδοξος;

Κάθε εκδότης προμηθεύεται έναν Κωδικό Πρόσβασης, που θα του χρησιμεύσει στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα, όπου και θα υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία από τα βιβλία που κρίνει ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πανεπιστημίων, ενώ γνωστοποιεί τα σημεία διανομής και τα διαθέσιμα αποθέματα.


Συγχρόνως, τα τμήματα επιλέγουν από τα διαθέσιμα συγγράμματα όσα αποφασίζουν ότι απαιτούνται και τα δηλώνουν στη Γραμματεία κάθε τμήματος. Οι φοιτητές μέσω της ιστοσελίδαs http://www.eudoxus.gr, όπου πιστοποιείται η ταυτότητά τους, ελέγχουν τα συγγράμματα που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα μαθήματα και γνωρίζουν αμέσως ποια είναι η διαθεσιμότητα και πού μπορούν να τα παραλάβουν.

Σε κάθε φοιτητή δίνεται ένας προσωπικός κωδικός, για να μπορεί να παραλαμβάνει τα συγγράμματα χωρίς καθυστέρηση, αλλά και δίνει στο υπουργείο τη δυνατότητα να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της διανομής και να φροντίζει για την ταχεία αποτίμηση και πληρωμή των εκδοτών βάσει του εκτελεσθέντος έργου.

Σύμφωνα με τους όρους της συμμετοχής στο πρόγραμμα “Εύδοξος”, ο φοιτητής δηλώνει ότι τα Συγγράμματα που επιλέγει και παραλαμβάνει μέσω του προγράμματος αντιστοιχούν στα μαθήματα τα οποία έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του και νομίμως παρακολουθεί στο ακαδημαϊκό του Τμήμα κατά το τρέχον εξάμηνο και για τα οποία διατηρεί το δικαίωμα της παραλαβής των αντίστοιχων Συγγραμμάτων.

Πόσα συγγράμματα δικαιούται ένας φοιτητής;

Ολοι οι προπτυχιακοί φοιτητές και σπουδαστές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ δικαιούνται να επιλέξουν και να προμηθευτούν δωρεάν αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων, ίσο με τον συνολικό αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

Εάν προπτυχιακοί φοιτητές ή σπουδαστές επιλέξουν περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, το δικαίωμα επιλογής και δωρεάν προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων, δεν επεκτείνεται και στα επιπλέον μαθήματα που αυτοί επέλεξαν και εξετάστηκαν, ακόμη και αν αυτά υπολογίζονται για τη λήψη του πτυχίου.

Συχνές Ερωτήσεις

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr