Πρακτική άσκηση στην Κύπρο μέσω Erasmus+ (ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ)

Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ | Βασιλική Καραούλα, Πρακτική άσκηση Erasmus+

Ονομάζομαι Βασιλική Καραούλα και είμαι 4οετής φοιτήτρια του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο. Το 2016 συμμετείχα στο πρόγραμμα Erasmus Placement στην αγαπημένη Κύπρο(στη Λευκωσία) που αποτέλεσε την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Εργάστηκα για 2,5 μήνες στην εταιρεία SERANO (E.Neophytou Trading Co LTD) και ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες που απέκτησα.

Ο απολογισμός μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης είναι μόνο θετικός. Τα project στα οποία συμμετείχα περιλάμβαναν γνώσεις τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης εκπαιδεύτηκα πάνω σε μετρήσεις (υγρασίας,ενεργότητας aw) διεξαγωγή ανάλυσης για αφλατοξίνες αλλά και θέματα νομοθεσίας και διατροφικών πινάκων πάνω στα τρόφιμα (Food Regulation, Health and Nutrition Claims) και αυτά είναι μόνο ένα δείγμα. Η εκπαίδευση μου στον ποιοτικό έλεγχο δεν σταμάτησε εκεί αφού με την διοργάνωση της εταιρείας επισκεφθήκαμε τις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου(Λευκωσία,Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο) για τον έλεγχο των προϊόντων.


Είσαι Φοιτητής SOS | Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Νιώθω τυχερή και ειλικρινά ευγνώμων καθώς μέσω του προγράμματος Erasmus Placement και της πρακτικής άσκησης μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω νέες προοπτικές και να θέσω τις βάσεις, ώστε στο μέλλον να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό που μου αρέσει και σπούδασα. Αδιαμφισβήτητα θα συνιστούσα το Erasmus Placement, σε κάθε φοιτητή/φοιτήτρια που θέλει να ζήσει σε μια ξένη χώρα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον εργασιακό χώρο. Aυτές είναι οι εμπειρίες που μένουν για πάντα στην καρδιά μας.

Ευχαριστώ πολύ το γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την εταιρεία SERANO(E.Neophtytou Trading Co LTD) και το πρόγραμμα ERASMUS για την πολύπλευρη στήριξη.

Περισσότερες εμπειρίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Εμπειρίες Erasmus+ - Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr