Erasmus+: Εθελοντές φοιτητές στο San Benedetto del Trondo της Ιταλίας (εικόνες)

Εθελοντές φοιτητές στο San Benedetto del Trondo της Ιταλίας (εικόνες)

To Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ Youth - Όμορφα νιάτα σε ανταλλαγή νέων με θέμα “Respect Changemakers” στο San Benedetto Ιταλίας.

6 νέοι εθελοντές – φοιτητές από το Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκων από Πάτρα, συμμετείχαν σε ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Youth στο San Benedetto del Trondo, Ιταλίας από 18 Ιουλίου έως 27/7/2016 με θέμα: “Respect changemakers”. Σε αυτήν την ανταλλαγή συμμετείχαν 36 νέοι από Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμάνια, Λιθουανία και Βέλγιο.


"Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη έντονες αναμνήσεις, χρώματα και καινούργιες φιλίες. Το θέμα του σεβασμού είναι πάντα επίκαιρο και σημαντικό για τη συμβίωση ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο. Νέοι από διαφορετικές χώρες με διαφορετική κουλτούρα κατάφεραν να σπάσουν τα στερεότυπα και να βρουν ένα κοινό σημείο σύγκλισης" είπαν: Άγγελος Γιαννόπουλος- Μαρία Παπαϊωάνου

«Το πρόγραμμα στο San Benedetto της Ιταλίας ήταν τροφή για σκέψη στο θέα του σεβασμού προς την διαφορετικότητα. Δημιουργήσαμε φιλίες και φτιάξαμε αναμνήσεις οι οποίες θα μείνουν αξέχαστες». Είπαν: Ορέστης Μαραζιώτης- Αθανασία Παπαϊωάνου

«Μια υπέροχη πόλη με ωραίους ανθρώπους. Στο San Benedetto βιώσαμε 10 ανέμελες μέρες με καινούργιους φίλους από όλη την Ευρώπη και συμμετείχαμε σε δημιουργικές δραστηριότητες. Στις εκπαιδευτικές εκδρομές που κάναμε γνωρίσαμε πολλά άγνωστα μέρη της Ιταλίας, περιοχής Ascoli Piceno. Μαλβίνα Παπαδάκη

Σεβασμός μια έννοια τόσο οικεία μα πολλές φορές τόσο ξεχασμένη. Αυτή η εκδρομή ήταν η αφορμή να θυμηθούμε πάλι πως οφείλουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον την παράδοση αλλά και τον άνθρωπο.

Ή επαφή με τη φύση στο Καστέλι αλλά και η ξενάγηση μας στο εργαστήρι κεραμικών μας έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσουμε πως ο άνθρωπος εξαρτάται από το περιβάλλον του και οφείλει να το σέβεται και να το προστατεύει κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Οι μοναχές είχαν μια αγκαλιά για όλους μας ανεξάρτητα αν ήμασταν καθολικοί, ορθόδοξοι ,μουσουλμάνοι , άθεοι ή ακόμα αν είχαμε καταγωγή από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Λιθουανία ή το Βέλγιο. Η φλόγα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας άναψε ένα βράδυ στην παραλία του Σαν μπενεντετο. Ιωάννα Μητροπούλου.

Ακολουθούν φωτογραφίες με τους εθελοντές μας στο Σαν Μπενεττετο Ιταλίας από την ανταλλαγή νέων...

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr