Νεκροί φοιτητές, φοιτητές Erasmus, φοιτητέςΙσπανία Νεκροί 14 φοιτητές Erasmus στην Ισπανία (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκροί 14 φοιτητές Erasmus στην Ισπανία (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τον Guardian, τουλάχιστον 13 (σ.σ. και όχι 14) είναι οι φοιτητές, όλες τους γυναίκες, που έχουν χάσει τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο ΑP-7, κοντά στην Ταραγόνα της νοτιοανατολικής Ισπανίας.

Ο Καταλανός υπουργός εσωτερικών Jordi Jane δήλωσε ότι τα θύματα είναι ηλικίας 22 έως 29 ετών και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.


Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν στην βρετανική εφημερίδα ότι οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν προέρχονται από 19 χώρες και πιο συγκεκριμένα από: Γαλλία, Ολλανδία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστίνη, Ιαπωνία και Ουκρανία. Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσαν τις εθνικότητες των θυμάτων.   Ισπανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο και για παρουσία Ελλήνων φοιτητών στο πούλμαν που ανετράπη.

Ο ΣΚΑΙ, ωστόσο επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδας στη Μαδρίτη κ. Χρήστο Καλπάκα, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία. Παρόλα αυτά όμως, ο ίδιος ενημέρωσε πως το λεωφορείο το οποίο εμπλέκεται στο σοβαρό τροχαίο στην Ισπανία ερχόταν από εκδήλωση του Erasmus από τη Βαλένθια και πρόσθεσε πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 5 λεωφορεία εκ των οποίων το 5ο ήταν αυτό που ενεπλάκη στο τροχαίο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr