Εμπειρίες Erasmus, Δημήτριος Γράβος, Μεταπτυχιακός, Υπότροφος Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ: Δημήτριος Γράβος, Μεταπτυχιακός Υπότροφος

Ιστορίες Επιτυχίας ΙΚΥ: Δημήτριος Γράβος, Μεταπτυχιακός Υπότροφος

Ονομάζομαι Γράβος Δημήτριος και είχα την ιδιαίτερη τιμή, χαρά και τύχη να είμαι μεταπτυχιακός υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών» στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η αδιαμφισβήτητη αξία όμως αυτής της υποτροφίας για μένα έγκειται στο γεγονός ότι ήρθε σε μια περίοδο που έμελλε να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου πρόκληση, την υλοποίηση μιας μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας που θα βασίζονταν σε δύο θεμελιώδεις αρχές. Την ουσιαστική της συνεισφορά με τρόπο άμεσο και χειροπιαστό στην κοινωνία μας και την δυνατότητα εμβάθυνσης και τριβής μου σε τεχνολογίες και εργαλεία που θα ενίσχυαν την τεχνογνωσία μου.


Έχοντας αυτή την εγκαθιδρυμένη λογική, η ακριβής σύλληψη της ιδέας ήταν απλά θέμα χρόνου. Αποφάσισα να δημιουργήσω την Android εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας AugMentor που χρησιμοποιεί την τεχνική αναγνώρισης εικόνας με στόχο να κάνει την ξενάγηση στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πιο ζωντανή και διαδραστική, μετατρέποντάς την σε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού το οποίο στα μάτια των επισκεπτών μοιάζει σαν μια διαρκής ανακάλυψη των εκθεμάτων του μουσείου.

Το AugMentor αποτελεί πλέον μέρος της μόνιμης ξενάγησης του Μουσείου Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενός μουσείου που σφύζει πραγματικά από ζωή μιας και καθημερινά το επισκέπτονται Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Οι επισκέπτες δέχονται στην εφαρμογή ένα συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων οι οποίες βασίζονται στα μουσειακά εκθέματα και αμέσως μετά καλούνται να περιηγηθούν οι ίδιοι στους εσωτερικούς χώρους του. Με βάση την επιτυχή εικονική αναγνώριση των εκθεμάτων, παρέχονται σε αυτούς πληροφορίες σχετικές με τα μουσειακά εκθέματα ώστε να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους έχουν ανατεθεί. Έτσι η μάθηση γίνεται μια βιώσιμη εμπειρία.

Κάνοντας τον απολογισμό αυτών των χρόνων σκληρής δουλειάς νιώθω ειλικρινά πολύ υπερήφανος. Όταν έχεις ένα σπουδαίο όραμα μπορείς πραγματικά να καταφέρεις πολλά και σημαντικά πράγματα, όμως χωρίς τους κατάλληλους υποστηρικτές τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο από μόνο του. Ευχαριστώ από καρδιάς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που πίστεψε στην υποψηφιότητά μου και μου έδωσε τα φτερά όχι μόνο να κυνηγήσω το όνειρό μου, αλλά και να το κάνω απτή πραγματικότητα.

Εμπειρίες Erasmus - Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr