Εμπειρίες Erasmus, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών,IKY,ΙΚΥ,Κατερίνα Δεληκωνσταντινίδου,katerina delikostantinoy Εμπειρίες Erasmus: Κατερίνα Δεληκωνσταντινίδου, Υπότροφος για Μεταπτυχιακές σπουδές

Εμπειρίες Erasmus: Κατερίνα Δεληκωνσταντινίδου, Υπότροφος για Μεταπτυχιακές σπουδές

Ονομάζομαι Κατερίνα Δεληκωνσταντινιδου. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών επένδυσε στο όνειρο μου να συνεχίσω το ταξίδι μου στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών μετά το πέρας των προπτυχιακών μου σπουδών, χρηματοδοτώντας τις μεταπτυχιακές μου σπουδές α' κύκλου στον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χάρις στην υποτροφία του ΙΚΥ είχα την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια των δυο χρόνων του μεταπτυχιακού προγράμματος (2012-14), να μελετήσω εις βάθος ποικίλες όψεις του Αμερικανικού πολιτισμού καθώς και σημεία επαφής του με άλλους πολιτισμούς ανά τον κόσμο. Επιπλέον, μου δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσω έρευνα στο χώρο των παραστατικών τεχνών και των εθνοτικών σπουδών, με έμφαση στο Ελληνο-Αμερικανικό Παράδειγμα--έρευνα η οποία με ενέπνευσε να συνεχίσω περαιτέρω τις σπουδές μου και σε διδακτορικό επίπεδο.


Η υποτροφία μου επέτρεψε, επίσης, να παρουσιάσω την έρευνα μου σε διεθνή συνέδρια (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), να δημοσιεύσω άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους, να διεκδικήσω και να κερδίσω το βραβείο Young Scholar Excellence Award 2014 από την Εταιρεία Πολυ-Εθνοτικών Σπουδών: στην Ευρώπη και στην Αμερική (MESEA), και, τέλος, να αποφοιτήσω με άριστα.

Είμαι ευγνώμων στο ΙΚΥ που με βοήθησε, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και παρά τις αντίξοες συνθήκες, όχι μόνο να μην παραιτηθώ από τα όνειρα μου, αλλά να αρχίσω να τα πραγματοποιώ. Ελπίζω να φάνηκα αντάξια της εμπιστοσύνης του. Ελπίζω, ακόμη, να έχουν όσοι νέοι άνθρωποι επιθυμούν να αφοσιωθούν στην επιστήμη και την έρευνα την ίδια υποστήριξη από το ΙΚΥ που είχα κι εγώ.

Εμπειρίες Erasmus - Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr