Erasmus Mundus Hermes: Υποτροφίες 2014 για τις ανθρωπιστικές σπουδές

Το διεθνές πρόγραμμα HERMES είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και διδασκόντων στο πλαίσιο του Erasmus Mundus, το οποίο συντονίζει η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι ένα από τα πολύ λίγα Erasmus Mundus που είναι αφιερωμένα σε συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή και το μοναδικό που έχει αντικείμενο τις Ανθρωπιστικές Σπουδές. Το όνομά του αποτελεί ακρωνύμιο: Humanities Education Revitalized via Mundus ExperienceS.

Οι υπότροφοι από το ΕΚΠΑ μπορούν να μετακινηθούν σε μία από τις 5 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου (Λευκορωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν).

Για λεπτομέρειες των ακαδημαϊκών προσφορών των Πανεπιστημίων μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα του προγράμματος: https://emecw.gis.lu.se/priorityFields.aspx?location=all&lot=HERMES.


Οι υποτροφίες είναι γενναιόδωρες (ξεκινούν από 1000 ευρώ μηνιαίως για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φτάνουν 2500 για μετακινήσεις προσωπικού).

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στον ιστότοπο http://www.erasmusmundus-hermes.uoa.gr/. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του προγράμματος στο e-mail: hermes_mundus[at]uoa[dot]gr.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr