ΙΚΥ: Ημέρες Erasmus 2020

ΙΚΥ: Ημέρες Erasmus 2020

Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη Δράση «Ημέρες Erasmus 2020», η οποία θα υλοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020.

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης/ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος τους Ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης,  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, βιώνοντας τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+. Στόχος της Εθνικής Μονάδας αποτελεί η ανάδειξη των ελληνικών φορέων και η αποτύπωση των δραστηριοτήτων εορτασμού του Erasmus+ που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 15, 16 και 17 Οκτωβρίου στον ευρωπαϊκό χάρτη της Δράσης  «Ημέρες Erasmus 2020».


Η διοργάνωση «Ημέρες Erasmus 2020» παρέχει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορούν να γίνουν oρατά τα αποτέλεσμα των σχεδίων Erasmus+, είτε αυτά προέκυψαν από ατομικές κινητικότητες, είτε από στρατηγικές συμπράξεις φορέων από όλη την Ευρώπη. Μπορούν, επίσης, να προβληθούν νέες ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης, νέες συνεργασίες και νέες πρωτοβουλίες.

Μπορείτε να καταγράψετε και εσείς τις διαδικτυακές εκδηλώσεις ή μεικτού τύπου δραστηριότητές σας (διά ζώσης και διαδικτυακές) που προγραμματίζετε για τον εορτασμό των «Ημερών Erasmus 2020» στην πλατφόρμα: www.erasmusdays.eu. Ζητούμενο είναι να καταγραφούν οι εμπειρίες των δικαιούχων του Προγράμματος Erasmus+, να διοργανωθούν ζωντανές διαδικτυακές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις εμπνευσμένες από το Erasmus+, διαδικτυακοί διάλογοι, καθώς και να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό όπως σύντομα βίντεο με μαρτυρίες εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευομένων, καθώς και ωφελούμενων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικές θεματικές είναι οι εξής: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Οικολογία/βιωσιμότητα, Υγεία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή. Εστίαση επίσης φέτος θα δοθεί και στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων Epale, καθώς γιορτάζει τα πέντε έτη λειτουργίας της.

Μπορείτε να ανατρέξετε ως πηγή έμπνευσης στον εορτασμό των Ημερών Erasmus 2019, στον οποίο η Ελλάδα συμμετείχε με περισσότερους από 100 φορείς, σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς - δικαιούχους του Προγράμματος, από τον Έβρο έως την Κρήτη, οι οποίοι διοργάνωσαν για τρεις ημέρες εκθέσεις, προβολές, παρουσιάσεις, συζητήσεις, δρώμενα κ.ά., κατατάσσοντας τη χώρα μας στις 10 πρώτες πανευρωπαϊκά σε αριθμό εκδηλώσεων και επισκεψιμότητας στην επίσημη ιστοσελίδα της Δράσης. Οι «Ημέρες Erasmus 2019» γιορτάστηκαν σε όλη την Ευρώπη με 3.995 εκδηλώσεις σε 53 χώρες και αποτυπώθηκαν σε μια Έκθεση, η οποία είναι προσβάσιμη πατώντας εδώ.

Για περισσότερες ιδέες αναφορικά με τις δραστηριότητες που μπορείτε να υλοποιήσετε στις 15, 16 και 17 Οκτωβρίου 2020, παρακαλούμε περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Δράσης εδώ. Το υλικό προβολής της Δράσης (logo, web banner) στην ελληνική γλώσσα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε βρίσκεται στην παρούσα σελίδα ως συνημμένο αρχείο. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays2020 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε κάθε προβολή των δραστηριοτήτων σας.

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr