Υποστήριξη φοιτητών Erasmus του ΔΠΘ που βρίσκονται στο εξωτερικό

Υποστήριξη φοιτητών Erasmus του ΔΠΘ που βρίσκονται στο εξωτερικό

Οι φοιτητές του Δ.Π.Θ. που βρίσκονται στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus+ ενημερώνονται ότι για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουν όσο βρίσκονται στο εξωτερικό, θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές αρχές της Ελλάδας.  Αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία επικοινωνίας των ελληνικών διπλωματικών αποστολών ανά χώρα είναι διαθέσιμη στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον ενημερώνονται ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης βρίσκεται δίπλα τους και μπορεί να τους υποστηρίξει όχι μόνο μέσω του Γραφείου Erasmus+ αλλά και μέσω της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔΟΣΥΠ) που παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Δ.Π.Θ.


Αναλυτική ανακοίνωση για την υποστήριξή τους από τη ΔΟΣΥΠ:

Υποστήριξη φοιτητών Erasmus του Δ.Π.Θ. που βρίσκονται στο εξωτερικό

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές Erasmus,

Καθώς η εμπειρία της κινητικότητας με το πρόγραμμα Erasmus+ που έχετε ξεκινήσει εξελίσσεται απρόβλεπτα, με τα νέα και συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της πανδημίας που προκλήθηκε από τον COVID-19, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης βρίσκεται δίπλα σας και μπορεί να σας υποστηρίξει όχι μόνο μέσω του Γραφείου Erasmus+ αλλά και μέσω της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔΟΣΥΠ) που παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ.

Ο COVID-19 μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα καθώς έχει επιφέρει μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής μας. Σας προτρέπουμε, αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, να μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια και να επικοινωνήσετε με τη ΔΟΣΥΠ.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας που επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με τη ΔΟΣΥΠ με τους εξής τρόπους:

• στο τηλέφωνο 25310 39050 από τις 09:00- 03:00 μμ ή

• μέσω Skype στην διεύθυνση : «Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Φοιτητών του Δ.Π.Θ» ή

• να απευθυνθούν με e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.(link sends e-mail)

Εκ μέρους όλων των στελεχών του γραφείου ERASMUS+ του ΔΠΘ σας εύχομαι καλή συνέχεια και σας διαβεβαιώνω ότι το προσωπικό του Γραφείου Erasmus+ του ΔΠΘ έστω και εξ αποστάσεως, θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας και θα βρίσκεται συνεχώς στη διάθεσή σας.

Καθηγήτρια Μαρία Γρηγορίου

Ακαδημαϊκή Συντονίστρια Erasmus+ του ΔΠΘ

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Erasmus+.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr