Νέες δυνατότητες προσφέρει στους φοιτητές το Erasmus+ Virtual Exchange

Νέες δυνατότητες προσφέρει στους φοιτητές η online πλατφόρμα Erasmus+ Virtual Exchange

Erasmus+: Νέες δυνατότητες προσφέρει στους φοιτητές η online πλατφόρμα Erasmus+ Virtual Exchange, η οποία επιτρέπει τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ Ευρωπαίων και Νέων από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα, να ανταλλάξουν απόψεις με νέους από άλλες χώρες και να αναπτύξουν τις διαπολιτισμικές τους δεξιότητες.


Συγχρόνως, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα για να εμπλουτίσουν το μάθημά τους.  

Το Erasmus + Virtual Exchange αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus +, παρέχοντας έναν προσβάσιμο, ξεκάθαρο τρόπο για τους νέους να συμμετάσχουν στη διαπολιτισμική μάθηση. Σε συνεργασία με οργανώσεις νεολαίας και πανεπιστήμια, το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για τους νέους 18-30 ετών που κατοικούν στην Ευρώπη και από χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Αναπτύχθηκε από την εμπειρία των τελευταίων 30 χρόνων στον τομέα της εκπαιδευτικής ανταλλαγής και της μελέτης στο εξωτερικό - και εξελίσσεται ταχέως με την εκρηκτική ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και πλατφορμών μέσων - Το Virtual Exchange ενσωματώθηκε σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο στο πανεπιστήμιο και διακρίνεται τη χρήση νέων πλατφορμών μέσων για την επίτευξη μιας βαθιάς, διαδραστικής κοινωνικής μάθησης.

Με τη χρήση μιας ευρείας ποικιλίας τεχνολογιών και εκπαιδευτικής παιδαγωγικής, το Virtual Exchange δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νεαρό άτομο να έχει ουσιαστικές, διακρατικές και διαπολιτισμικές εμπειρίες.

Το Virtual Exchange διακρίνεται από άλλες μορφές ηλεκτρονικής μάθησης με διάφορους τρόπους: 

Το επίκεντρο είναι κυρίως η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και ο διάλογος, ενώ η κύρια εστίαση σε πολλά προγράμματα ηλεκτρονικής μάθησης είναι το περιεχόμενο.

  • Για να επισκεφθείτε την πλατφόρμα πατήστε ΕΔΩ

Δύο φοιτήτριες μας ξεναγούν στον πολιτισμικό κόσμο του Erasmus+

Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr