Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Erasmus»

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Erasmus»

«Τετ α τετ» με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα και τον επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσλιας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τίμπορ Νάβρατσιτς, είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της 133ης ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

«Η συνοχή είναι όντως η κοινή ευρωπαϊκή μας αξία», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, συμφωνώντας με το βασικό σύνθημα της ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ κατά το α' εξάμηνο του 2019 και τόνισε στην κ. Ντάντσιλα ότι η συνοχή είναι κεντρική προτεραιότητα και στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα InvestEU, μετά από πρωτοβουλία και εργώδεις προσπάθειες και της Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία ήταν ο αρμόδιος εισηγητής. 


Στον Ούγγρο Επίτροπο της ΕΕ ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την υποστήριξή του στην περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος «Erasmus», του οποίου ο προϋπολογισμός πρόκειται να διπλασιαστεί φθάνοντας στα 30 δισ. ευρώ την περίοδο μετά το 2021. Έκρινε, μάλιστα, επιβεβλημένο να υποστηριχθούν νέες και νέοι από αγροτικές περιοχές για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.   

Από την πλευρά του, ο κ. Νάβρατσιτς ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ για τη νέα πρωτοβουλία «DiscoverEU» (Ανακαλύπτω την ΕΕ), μέσω της οποίας νέες και νέοι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτισμική ποικιλομορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωριστούν με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες και να ενημερωθούν για το τι προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες της.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr