Ο 80χρονος φοιτητής που ετοιμάζει βαλίτσες για Erasmus

O 80χρονος φοιτητής που ετοιμάζει βαλίτσες για Erasmus

Ο Mιγκέλ Καστίγιο παίρνει την επόμενη εβδομάδα το πτυχία του στην Ιστορία και μετά ετοιμάζει βαλίτσες για Ιταλία όπου θα φοιτήσει ως σπουδαστής του Erasmus. Ο Καστίγιο, συνταξιούχος συμβολαιογράφος με τρεις κόρες και έξι εγγόνια είναι διάσημος στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και στα ΜΜΕ. Οι καθηγητές τον σταματούν στο δρόμο για να τον συγχαρούν.

Ο Καστίγιο δεν ντρεπόταν και πήρε την μεγάλη απόφαση να κάνει αίτηση για Erasmus. Ηταν η ίδια απόφαση που τον οδήγησε στο πανεπιστήμιο και που έλαβε μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Οταν συνήλθα είπα στον εαυτό μου:« Θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικόΕίχα πάντα ενδιαφέρον για την ιστορία. Ενδιαφέρομαι για όλα αυτά, αλλά κυρίως για τη σύγχρονη ιστορία », λέει.


Θέλεις να μείνεις ενημερωμένος/η για όλα τα νέα και συμβουλές που αφορούν το Erasmus+ (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Τώρα, ο Καστίγιο θεωρεί τον εαυτό του απλώς έναν άλλο κανονικό μαθητή. Πηγαίνει στην τάξη, ανταλλάσσει σημειώσεις με τους συμμαθητές του, ζητά βοήθεια και προσφέρει βοήθεια όταν απαιτείται. «Νιώθω ευπρόσδεκτος, η ηλικία δεν είναι πρόβλημα», σημειώνει.

Ο Καστίγιο γεννήθηκε το 1937 στην Βαλένθια, σε μια οικογένεια αγροτών. Ως νεαρός, έπαιρνε κάθε πρωί το τρένο στη Βαλένθια για να πάει στο σχολείο. Στη συνέχεια άρχισε να σπουδάζει νομικά αλλά δεν τα κατάφερε. Έζησε ένα χρόνο στα χωράφια με τον πατέρα του και συνειδητοποίησε ότι η ζωή του αγρότη ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο σκληρή από το διάβασμα. Και επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο. Ηταν καλός στο ποδόσφαιρο και κάπως έτσι χρηματοδότησε τις σπουδές του. Τα χρόνια πέρασαν, ο Καστίγιο παντρεύτηκε, δύο φορές, έκανε παιδιά και εγγόνια, αναφέρει το euronews. Τώρα περιμένει με ενθουσιασμό το Erasmus.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Erasmus.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr