Η ΠΑΣΠ για τους 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που αντέγραψαν

Η ΠΑΣΠ για τους 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που αντέγραψαν την ίδια εργασία

Την δική της οπτική για την υπόθεση της μαζικής αντιγραφής 106 φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρουσίασε η ΠΑΣΠ με ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζει τη σημασία της «εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα λήψης των αποφάσεων», δηλώνοντας ωστόσο ανάλογα περιστατικά δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα.

Υπενθυμίζεται ότι, αφότου αποκαλύφθηκε ότι πάνω από 100 φοιτητές παρέδωσαν την ίδια εργασία (η οποία προφανώς αγοράστηκε και αντιγράφηκε) στο μάθημα «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα», η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε παρακάτω την πλήρη ανακοίνωση της ΠΑΣΠ για τις αντιγραφές:

Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και διέπεται από κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους τους φοιτητές.

Έτσι μόνο θα το προστατεύσουμε από την απαξίωση, για την οποία κάποιοι κύκλοι παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Η πρόσφατη ένταση που υπήρξε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου μας , σχετικά την  τιμωρία για τους φοιτητές που αντέγραψαν έφερε στην επιφάνεια, εκτός από το θέμα της τιμωρίας που προβλέπεται για τέτοιους είδους παραβάσεις και το σοβαρό ζήτημα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα λήψης των αποφάσεων !

Η ΠΑΣΠ στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά και στα αιτήματα όσων θέλουν, να ξεχαστεί το θέμα, χωρίς καμία τιμωρία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, ομως, αναδεικνύεται και το θέμα συμμετοχης των φοιτητών στη συζήτηση των ακαδημαϊκών θεμάτων, που αφορούν την καθημερινότητα. Οι φοιτητές και Οχι κλειστές ομάδες συμφερόντων πρέπει να διαμορφώνουν προτάσεις στο σημερα και αύριο του Πανεπιστημίου.

Πρέπει να σημειωθεί οτι οι εκπρόσωποι των φοιτητών δεν είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν καν την άποψη τους στην συνέλευση του τμήματος της Διοίκησης επιχειρήσεων.

Θέλουμε να τονίσουμε , πως σε ένα Ανοιχτό, Δημοκρατικό και Προοδευτικό Πανεπιστήμιο η φωνή των φοιτητών πρέπει να ακούγεται!  Πρέπει ο φοιτητής να μπορεί να εκφράζεται και να συνδιαμορφώνει  τις συνθήκες και την καθημερινότητα στην οποία καλείται να ζήσει!

Επιθυμούμε, τέλος, να καταστήσουμε σαφές σε όλους αυτούς που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας, πως οποιαδήποτε ταύτιση της ΠΑΣΠ με άλλες παρατάξεις, με καθηγητικά συμφέροντα και κύκλους που επιθυμούν την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, δεν θα γίνουν ανεκτές. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλα.

Η ΠΑΣΠ αγωνίστηκε, αγωνίζεται και θα συνεχίζει να αγωνίζεται, για ένα ισχυρό, απελευθερωμένο, αξιοκρατικό,  δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του  εκπαιδευτικού έργου, στην προστασία της επιστημονικής γνώσης και  την βελτίωση της επαγγελματικής θέσης των πτυχιούχων μας στην αγορά εργασίας.

Αξιοκρατία για όλους και για όλα.

Π.Α.Σ.Π. Α.Ε.Ι. Πάτρας

Οι απαντήσεις των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για τις αντιγραφές και τις πωλήσεις εργασιών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr