Οι φοιτητές θα επιλέγουν το "γνωστικό πεδίο" που θέλουν να σπουδάσουν

Οι φοιτητές θα επιλέγουν το "γνωστικό πεδίο" που θέλουν να σπουδάσουν

Συνέντευξη στη Real News έδωσε σήμερα Κυριακή 6/8/2017 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές από το πρώτο έτος των σπουδών τους σε ποιο "γνωστικό πεδίο" θέλουν να σπυδάσουν.

Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου το 1ο έτος θα είναι και το καθοριστικό για τον κάθε φοιτητή. Να μην υπάρχει δέσμευση σε έναν φοιτητή να ακολουθήσει ένα πεδίο χωρίς να το γνωρίζει και αργότερα να καταλάβει ότι δεν τον ενδιαφέρει. Επίσης "οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε ένα παραπλήσιο πεδίο".


Αυτό το σχέδιο θα γίνει πιο συγκροτημένο και θα δοθεί προς συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα και τα κόμματα ώστε να υπάρξει ευρεία συναίνεση.

Ο υπουργός Παιδείας είπε στη συνέντευξή του ότι με αυτό τον τρόπο θα αυτοδεσμευτούν όλοι και η εκπαιδευτική κοινότητα και τα κόμματα, θα ψηφιστεί στη Βουλή και θα παραμείνει εν ενεργεία για αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για μία μεταρρύθμιση της οποίας τα αποτελέσματα για να φανούν χρειάζονται τρία με πέντε χρόνια.

Επιπλέον, τόνισε πως πρόθεση του υπουργείου παιδείας είναι να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις και να θεσμιστεί ένα σύστημα εισαγωγής που θα στηρίζεται στο εθνικό απολυτήριο.

Το Εθνικό Απολυτήριο θα στηρίζεται στις αναβαθμισμένες σπουδές του μαθητή στο Λύκειο και κυρίως στην αναμόρφωση των μαθημάτων στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι μέχρι την Α Λυκείου οι μαθητές λαμβάνουν την εγκύκλια γνώση που χρειάζονται και έτσι στα επόμενα δύο χρόνια μπορούν να εμβαθύνουν στις γνώσεις τους με λιγότερα μαθήματα που θα διδάσκονται σε περισσότερες ώρες.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr