Από σήμερα οι Σπουδαστές των ΤΕΙ ονομάζονται «Φοιτητές»

Από σήμερα οι σπουδαστές των ΤΕΙ ονομάζονται «φοιτητές»

Αλλάζει από σήμερα ο τίτλος των Σπουδαστών των ΤΕΙ, μετά την ψήφιση σχετικών διατάξεων στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο όλα όσα προβλέπει η ρύθμιση «Ορισμοί» στην παράγραφο (α) στο άρθρο 2 του Νομοσχεδίου.


Συγκεκριμένα Στο Άρθρο 2

Ορισμοί

Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου, νοούνται ως: 

α) «Φοιτητές»: οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι. Προπτυχιακοί φοιτητές είναι οι φοιτητές που παρακολουθούν τον πρώτο κύκλο σπουδών, μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι εκείνοι που παρακολουθούν τον δεύτερο κύκλο σπουδών και υποψήφιοι διδάκτορες εκείνοι που παρακολουθούν τον τρίτο κύκλο σπουδών.

Δείτε ποια πτυχία Ισοδυναμούν με Μεταπτυχιακά (ΟΡΙΣΤΙΚΟ)

β) «Φοιτητές με δικαίωμα συμμετοχής»: οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εκλεκτορικά σώματα για την εκλογή οργάνων διοίκησης Α.Ε.Ι. και εκλογής τους στα όργανα αυτά. Το δικαίωμα αυτό έχουν: αα) οι προπτυχιακοί φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προσαυξανόμενη κατά τέσσερα εξάμηνα, ββ) οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια του ενδεικτικού προγράμματος του δεύτερου κύκλου σπουδών, και γγ) οι υποψήφιοι διδάκτορες που διανύουν τα πέντε (5) πρώτα έτη του τρίτου κύκλου σπουδών. Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης ο χρόνος αυτός είναι διπλάσιος του ενδεικτικού χρόνου για την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών που παρακολουθούν.

  • Δείτε ΕΔΩ όλες τις ΑΛΛΑΓΕΣ που αφορούν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Μείνετε Συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για όλα τα νέα που αφορούν του Φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr