Φοιτητές διώξτε το άγχος με την άσκηση!

Φοιτητές διώξτε το άγχος με την άσκηση

Φοιτητική Ζωή - Student Life: Φοιτητές και φοιτήτριες η άσκηση είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος αποβολής του άγχους. Απελευθερώνει τις ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που καταπολεμούν το στρες.

Η άσκηση θα σας επιτρέψει να αισθανθείτε καλύτερα σωματικά και ψυχικά. Απομακρύνει το μυαλό σας από τα προβλήματά, "καθαρίζει" το κεφάλι, και σας επιτρέπει να μείνετε σε αυτή τη στιγμή.


Πως θα διώξετε το άγχος με την άσκηση σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ:

1) Yoga

Η γιόγκα είναι η άσκηση “νους-σώμα”, που επικεντρώνεται σε στάσεις και κινήσεις σε συνδυασμό με τη βαθιά αναπνοή. Η Yoga έχει μια κατευναστική επίδραση στο μυαλό και το σώμα και ενισχύει τη φυσική άμυνα του σώματoς.

Ενσωματώστε τη  γιόγκα μια φορά την εβδομάδα και θα νιώσετε άλλος άνθρωπος. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το μυαλό και το σώμα σας σε ισορροπία.

2) Τρέξιμο

Το τρέξιμο, σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας μουσική,μπορεί να είναι εξαιρετικά “στοχαστικό” διότι προωθεί την αυτοσυγκέντρωση. Μας επιτρέπει να είμαστε πιο συντονισμένοι, να αισθανόμαστε πιο “ζωντανοί” και απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα. Για πολλούς, το καλύτερο φάρμακο για τη φυσική και ψυχική υγεία.

3) Το Tai Chi

Παρόμοια με τη γιόγκα, το Tai Chi  είναι μια σειρά κινήσεων του σώματος, σε συνδυασμό με την αναπνοή, στο δικό σας ατομικό ρυθμό. Αν και οι μετακινήσεις του Τai Chi προέρχονται από τις πολεμικές τέχνες, ο στόχος του είναι η κατευναστική επίδραση στο μυαλό. Μόλις μάθετε τις κινήσεις, μπορείτε να κάνετε πρακτική οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, και να χαλαρώσετε το σώμα σας.

Φοιτητική Ζωή: 50 λόγοι για να βάλεις την γυμναστική στην καθημερινότητα σου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr