Οι πιο ελκυστικοί εργοδότες του 2017 για φοιτητές του τομέα επιχειρήσεων

Οι πιο ελκυστικοί εργοδότες του 2017 για φοιτητές του τομέα επιχειρήσεων

Σε όλο τον κόσμο πολύ φοιτητές του τομέα επιχειρήσεων εργάζονται σκληρά ακολουθώντας καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής ή προετοιμάζονται να ξεκινήσουν σε δουλειές πλήρους απασχόλησης. Εάν θα μπορούσαν αν επιλέξουν, σε ποιες εταιρείες θα ήθελαν να ενταχθούν;  

Αυτή την εβδομάδα, η Universum Global, μια εταιρεία ερευνών και συμβουλευτικής επιχειρήσεων, ανακοίνωσε τη λίστα της με τις κορυφαίες εταιρείες στις οποίες θα ήθελαν να εργαστούν οι νέοι που τώρα είναι φοιτητές. Η έρευνα της είχε ως δείγμα 145.437 φοιτητές του τομέα επιχειρήσεων από τις 12 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.   


Η Google καταλαμβάνει την κορυφή στις προτιμήσεις, μετά από έναν χρόνο απουσίας που δεν ήταν νο1 στη λίστα. Στην δεύτερη θέση η Goldman Sachs, η οποία κέρδισε τρεις θέσεις σε σχέση με την λίστα του 2016. Τρίτη στις προτιμήσεις βρέθηκε η Apple, ακολουθούμενη από τις EY, PwC και Deloitte.

Όλος ο ντόρος και η δημοσιότητα αναφορικά με τις εταιρείες τεχνολογίας, μπορεί να κάνει κάποιον να σκεφτεί ότι όλοι θέλουν να εργαστούν για αυτές. Όμως ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προτιμούν να δουλέψουν οι φοιτητές, φιγουράρουν συμβουλευτικές και τραπεζικές επιχειρήσεις, καθώς είναι αξιοσέβαστα brand names και προσφέρουν υψηλές αποδοχές. Για μερικές από τις κορυφαίες σχολές στον τομέα των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Harvard, Wharton και Insead, η υπόθεση είναι γνωστή: Περισσότεροι από τους μισούς αποφοίτους του καταλήγουν στον συμβουλευτικό ή χρηματοπιστωτικό τομέα.    

Οι τεράστιες επιχειρήσεις δεν αποτελούν τον αποκλειστικό στόχο των φοιτητών. Περισσότεροι από του μισούς ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να εργαστούν σε μια εταιρεία με 1.000 ή και λιγότερα άτομα. Στον αντίποδα, οι περισσότεροι δεν είναι διατεθειμένοι να αναζητήσουν δουλειά σε κάποια startup- μόλις το 3% δήλωσε θετικό να δουλέψει σε μια εταιρεία με λιγότερα από 10 άτομα. 

Του Jeff Kauflin - capital.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr