Φοιτητές εγκληματολογικών επιστημών δέχθηκαν να ψεκαστούν με σπρέι πιπεριού (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές εγκληματολογικών επιστημών δέχθηκαν να ψεκαστούν με σπρέι πιπεριού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 12 Μαΐου του 2017 στο Barberton του Ohio, οι φοιτητές των εγκληματολογικών επιστημών δέχθηκαν να ψεκαστούν με σπρέι πιπεριού. Μερικοί όμως γρήγορα θα το μετανιώσουν.

Ευθυγραμμισμένοι ενάντια σε έναν τοίχο, οι φοιτητές ψεκάζονται με το σπρέι λίγα εκατοστά από τα πρόσωπά τους. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε να ακούσετε τις κραυγές αρκετών από αυτούς που σφαδάζουν από τον πόνο.


Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Blue Lives Matter αρχίζει με έναν αστυνομικό που εξηγεί την τακτική για τον έλεγχο της δημόσιας τάξης.

Τηρώντας τη διαδικασία που προβλέπεται σε πραγματικές συνθήκες, λέει στον κάθε εθελοντή: "Σταματήστε να αντιστέκεστε , παρακαλώ συμμορφωθείτε» πριν ξεκινήσει τον ψεκασμό στο πρόσωπο του εφήβου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο αξιωματικός όπως γράφει το "huffingtonpost" κινείται κατά μήκος της γραμμής των μαθητών επαναλαμβάνοντας την άσκηση. Σύντομα οι έφηβοι αρχίζουν να φωνάζουν δυνατά από την αίσθηση του καψίματος , ενώ τα πρόσωπά τους αλλάζουν και αποκτούν μια κόκκινη χροιά.

Πριν από την άσκηση, οι γονείς έλαβαν ένα έντυπο για να υπογράψουν εάν ήθελαν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος εθελοντικά ψεκασμό πιπεριού, από τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας, που εξηγούσε τη διαδικασία.

"Κάθε φοιτητής θα έχει την επιλογή να εγχυθεί ή να λάβει ένα γρήγορο ψεκασμό στην περιοχή του προσώπου με αυτόν τον χημικό παράγοντα. Θα προκληθεί ερεθισμός και το αίσθημα καύσης στα μάτια και τη ρινική περιοχή για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα» ανέφερε.

Το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιείται από την αστυνομία έχει τιμή καυστικότητας μεταξύ 2.000.000 και 5.300.000 της κλίμακας Scoville. Η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο, η Carolina Reaper, βρίσκεται μεταξύ 1.569.300 και 2.200.000.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr