Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων για δωρεάν μετακίνηση φοιτητών στα ΜΜΜ

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων για δωρεάν μετακίνηση φοιτητών στα ΜΜΜ

Σε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΣΑ προχώρησαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, διεκδικώντας απόσυρση των μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε λεωφορεία και μετρό, δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη του πάσο και της κάρτας ανεργίας αντίστοιχα, να εκδοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε εργαζόμενους για τις ώρες που μετακινούνται για τη δουλειά τους και σε μαθητές, μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Οδοντιατρικής, Μαθηματικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ κ.ά.


Στο σχετικό κάλεσμά του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «η θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, με τον τρόπο που γίνεται, έρχεται να επιβεβαιώσει ενίσχυση της καταστολής γενικά και ειδικά στο επίπεδο της πληροφορίας και της στέρησης των ανθρώπων από δικαιώματα και ελευθερίες, που μέχρι τώρα προστατεύονταν έστω και με προσχήματα από το αστικό σύνταγμα.

Μας επιβάλλουν τον θεσμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με τον οποίο θα έχουμε τη "δυνατότητα" να επιλέξουμε μεταξύ μίας ανώνυμης κάρτας ή μίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, η οποία θα συμφέρει οικονομικά αλλά θα απαιτεί τα πλήρη στοιχεία του κατόχου της, από ονοματεπώνυμο μέχρι... ΑΦΜ και ΑΜΚΑ! Δεν δεχόμαστε το φακέλωμα, ούτε να πληρώνουμε πανάκριβα εισιτήρια!».

Όλα τα νέα που αφορούν τους φοιτητικούς συλλόγους εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr