Βραβεία Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θεσσαλονίκης

Βραβεία Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θεσσαλονίκης

Δόθηκαν τα βραβεία του 19ου Φεστιβάλ Νοτκιμαντέρ θεσσαλονίκης στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ολύμπιον. Βραβεία Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, ένα νέο Βραβείο, με την Επιτροπή να αποτελείται από τους φοιτητές:

  • Ανθή Αντωνιάδη (Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος,
  • Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ)
  • Ιλιάνα Δεληγιαννίδου (Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ)
  • Παναγιώτη Κουντουρά (Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ)
  • Μαρία Μπέλλου (Νομική Σχολή ΑΠΘ)
  • Γιώργο Τσαουσάκη (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ)

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας απονέμεται στο ντοκιμαντέρ The Snake Charmer σε σκηνοθεσία Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου (Κύπρος-Ελλάδα).


Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νίνα Μαρία Πασχαλίδου

To The Snake Charmer (Ο γητευτής των φιδιών) ακολουθεί τον σταρ του Μπόλιγουντ Ααμίρ Καν στην προσπάθειά του ν’ αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στην Ινδία. Μέχρι πρότινος, ο Καν πρωταγωνιστούσε σε ρόλους σκληρών ανδρών και ήταν μέρος μιας κινηματογραφικής βιομηχανίας που κατηγορείται πως ενθαρρύνει τη σεξουαλική βία. Ο Καν συζητά με κορυφαίους σκηνοθέτες, παραγωγούς και ηθοποιούς του Μπόλιγουντ, αποκαλύπτοντας το ρόλο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη διαμόρφωση της ινδικής κοινωνίας.

Το Eιδικό Βραβείο της Επιτροπής απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Eyes of Exodus σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Λιβέρις (ΗΠΑ-Ελλάδα).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr