«Το Πατρινό Καρναβάλι 2017 μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο φοιτητικό πάρτι»!

«Το Πατρινό Καρναβάλι 2017 μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο φοιτητικό πάρτι»!

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Πάτρα το τελευταίο τριήμερο ήταν αρκετός, περισσότερος ίσως από κάθε άλλη χρονιά, όμως το γεγονός αυτό δεν είχε το ανάλογα αντίκρισμα στα ταμεία τους. Αυτή την άποψη έχει σχηματίσει τουλάχιστον μέσα από τις εκτιμήσεις για τον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής.

«Τα μαγαζιά στο κέντρο δούλεψαν αυτό είναι γεγονός, τα μαγαζιά όμως της περιφέρειας, δεν τα πήγαν καλά και δεν είχαν κόσμο» τονίζει ο Γιώργος Κοτοπούλης μιλώντας στο patrasevents.gr. Φαινόμενα αισχροκέρδειας, σύμφωνα με τον ΣΚΕΑΝΑ δεν παρατηρήθηκαν από τους επαγγελματίες της εστίασης και αν υπήρξαν κάποια κρούσματα αυτά ήταν μεμονωμένα.


Όμως πώς κινήθηκε σε γενικές γραμμές ο τζίρος των καταστημάτων; «Συγκριτικά με τον αριθμό των επισκεπτών που ήρθαν στην Πάτρα αυτές τις μέρες, ο τζίρος των περισσότερων καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλό επίπεδο, αφού ο κόσμος δεν έμπαινε μέσα στα μαγαζιά προτιμούσε να διασκεδάζει έξω» τονίζει ο Γιώργος Κοτοπούλης, επισημαίνοντας ότι για αυτό υπάρχει σημαντική ευθύνη και από ορισμένους επαγγελματίες.

«Σίγουρα όσοι έβγαλαν ηχεία έξω στους πεζόδρομος και στις πλατείες, θα είδαν ότι αυτό τους ήρθε μπούμερανγκ, όχι μόνο για τα δικά τους καταστήματα, αλλά και για τους συναδέλφους τους. Ζημιά φυσικά έκαναν και οι πλανόδιοι μικροπωλητές φαινόμενο που παρατηρήθηκε και φέτος».

Ο κόσμος δεν αγόραζε από τα μαγαζιά

Πέρα όμως από αυτούς τους παράγοντες που έπαιξαν τον ρόλο τους στην εξέλιξη του τριημέρου, είναι γεγονός ότι κόσμος δεν αγόραζε εύκολα από τα μαγαζιά.

«Οι περισσότεροι έπιναν μπύρα ή καφέ, σπάνια ποτό και αυτό είναι φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι όλος αυτός ο κόσμος που ήρθε στην Πάτρα ήταν φοιτητές. Κάτι που σημαίνει μικρή δυναμική στην καταναλωτική αγοραστική τους δύναμη, με λίγα λεφτά να αφήνουν στην τοπική οικονομία».

Καταλήγοντας ο κ. Κοτοπούλης τονίζει: «Το Πατρινό Καρναβάλι μετατράπηκε σε ένα τριήμερο υπαίθριο, σε μεγάλο βαθμό, φοιτητικό πάρτι στο οποίο τα καταστήματα έχουν ένα συμπληρωματικό ρόλο και δεν μπορούν  να υπολογίζουν σε πολλά πράγματα, όπως γινόταν παλιότερα…».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr