Θεσμοθετείται μόνιμα η Διπλή Εξεταστική των φοιτητών!

Θεσμοθετείται μόνιμα η Διπλή Εξεταστική των φοιτητών!

Κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτήρα του επείγοντος, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων με τίτλο «ρυθμίσεις θεμάτων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος και άλλες διατάξεις».

Όπως σας παρουσιάζουν πρώτοι τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου θεσμοθετείται μόνιμα η διπλή εξεταστική των φοιτητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ». Μείνετε ενημερωμένοι για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα εδώ.


Πιο συγκεκριμένα η διάταξη για την διπλή εξεταστική των φοιτητών έχει ως εξής:

«3. Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, έπειτα από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή της Σχολής του Α.Ε.Ι.».

Για να ανοίξετε το Σχέδιο Νόμου πατήστε εδώ.

Αν θες να ενημερώνεσαι για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις εξεταστικές περιόδους στα Πανεπισήμια και τα ΤΕΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr