Φοιτητής του ΕΜΠ δικάζεται με τον «κουκουλονόμο»

Φοιτητής του ΕΜΠ δικάζεται με τον «κουκουλονόμο»

Με βάση μόνον την κατάθεση ενός αστυνομικού και ενώ υπάρχουν αντίθετες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων δικάζεται σήμερα Τρίτη 17/01/2017 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ο φοιτητής Γιώργος Καλλινάκης, φορτωμένος κακουργηματικές κατηγορίες και μάλιστα με την επιβαρυντική συνδρομή του «κουκουλονόμου».

Ο Γιώργος Καλλινάκης, φοιτητής και συνδικαλιστής στον φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, συμμετείχε στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17-9-2013 με το μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου του, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του. Η διαδήλωση έγινε στο Κερατσίνι μία μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Οπως αναφέρει το alfavita, ο φοιτητής συνελήφθη όταν αποχωρούσε από τη διαδήλωση μαζί με άλλους είκοσι περίπου φοιτητές και εργαζόμενους, όταν δέχθηκαν αναίτια και χωρίς καμιά πρόκληση επίθεση από διμοιρία της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη διασταύρωση των οδών Σαλαμίνος και Κωνσταντινουπόλεως. Η διμοιρία, που είχε λάβει εντολή να τους επιτεθεί και να κάνει συλλήψεις, ξυλοκόπησε τους διαδηλωτές, τους έριξε βομβιδες κρότου-λάμψης και συνέλαβε τον Γιώργο Καλλινάκη όταν αυτος έχασε την ισορροπία του από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί.

Ο φοιτητής ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλούς τραυματισμούς και κατά τη διάρκεια της κράτησής του στη ΓΑΔΑ δεν είχε πρόσβαση σε γιατρό, παρά το αίτημά του να διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.

Φοιτητικοί Σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς καταγγέλλουν τις συλλήψεις όλων διαδηλωτών εκείνης της ημέρας που άδικα και αναίτια και αφού χτυπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και τους απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες.

Παράλληλα απαιτούν «την απόσυρση όλων των κατηγοριών, απαιτούμε την αθώωση των κατηγορουμένων και του Γιώργου Καλλινάκη, που δικάζεται και καλούν σε παράσταση αλληλεγγύης την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά (οδ.Σκουζέ και Φίλωνος).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr