Φοιτητές αποδοκίμασαν τον Νίκο Φίλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές αποδοκίμασαν τον Νίκο Φίλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθηγητές και φοιτητές ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα στο συνέδριο όπου παρευρέθηκε ο υπουργός Παιδείας - «Ντροπή σας» φώναζαν στον Ξανθό οι Κρητικοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της υγείας

Μέλη της ΕΛΜΕ και φοιτητές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στα Χανιά, στα πλαίσια του Συνεδρίου της Μαθηματικής Εταιρείας.


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Βασίλης Λιόντος, και εκπρόσωποι φοιτητών, αναφέρθηκαν στα προβλήματα της παιδείας, σημειώνοντας πως «με την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, η οποία διαλύει την δημόσια εκπαίδευση, καταργούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και διαμορφώνουν εργασιακό μεσαίωνα για τους πολίτες».

Εκπρόσωπος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης,  τόνισε ότι «Βρισκόμαστε εδώ για δείξουμε την αγανάκτηση μας, για όσα βιώνουμε, στα Ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την είσοδο του Νίκου Φίλη, στο χώρο του συνεδρίου, καθηγητές και φοιτητές, ύψωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Κελαϊδής, ανέφερε στον κ. Φίλη, ότι η παιδεία έχει καταστραφεί λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Βίντεο: «Ντροπή σας» φώναζαν στον Ξανθό οι Κρητικοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της υγείας

Σε κλίμα έντασης, φωνάζοντας "Ντροπή σας" και "Μας καταστρέψατε" συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες επιτέθηκαν φραστικά στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό κατά την άφιξη του σήμερα στο ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα κάποιοι εκφράζοντας την αγανάκτησή τους έκαψαν τα ειδοποιητήρια του Κατρούγκαλου μπροστά στον Υπουργό.

Ο κ. Ξανθός μετά τη... "θερμή" υποδοχή που του επεφύλαξαν, δήλωσε: 

"Είναι δικαιολογημένη και αναμενόμενη η αντίδραση του κόσμου. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Έχουμε την ωριμότητα σε μια δύσκολη φάση να αναζητήσουμε διαύλους επικοινωνίας αλλά και συνεννόησης. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούσει τις αντιδράσεις και τις απόψεις του κόσμου. Υπάρχουν περιθώρια γόνιμου και πολιτισμένου διαλόγου."

Νωρίτερα, από την Περιφέρεια Κρήτης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο κ. Ξανθός προχώρησε σε μία πολιτική δήλωση για το ζήτημα του ανασχηματισμού. Ο Υπουργός απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι "Έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα, υπάρχουν εκκρεμότητες που χειρίζεται ο Πρωθυπουργός. Θα υπάρξει ριστάρτ κυβερνητικό. Αλλάζουν τα πρόσωπα αλλά όχι η κυβερνητική πολιτική". Για τη μάχη που δίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο Υπουργός τόνισε ότι "Με αξιοπρέπεια να σταθούμε στην Ευρώπη για να κλείσουν τα θέματα της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης». 

cretalive.gr - zarpanews.gr - flashnews.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr