Φοιτητές, πασχαλιάτικο τραπέζι, άστεγους Πειραιά Φοιτητές έστρωσαν το πασχαλιάτικο τραπέζι για τους άστεγους του Πειραιά

Φοιτητές έστρωσαν το πασχαλιάτικο τραπέζι για τους άστεγους του Πειραιά

Πρόκειται για μια ομάδα έξι φοιτητών που δεν τους ενδιαφέρει, όπως, να φέρουν την «ταμπέλα» της μη κυβερνητικής ομάδας. Από το πρωί, σήμερα Κυριακή του Πάσχα, η ομάδα εθελοντών γυρνάει από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο για να χαρίσει καταρχήν ένα χαμόγελο στους άστεγους του Πειραιά, αλλά και μια μερίδα φαγητού.

«Θέλουμε όσο το δυνατό να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους που ζούνε στον δρόμο, να νιώσουν λίγο οικογενειακά. Να αισθανθούν ότι είμαστε δίπλα τους, τους σκεφτόμαστε κι ειδικά τις μέρες του Πάσχα που είναι ημέρες αγάπης. Δεν θέλουμε να νιώθουν μόνοι. Για αυτό και σκεφτήκαμε να προσφέρουμε ένα πασχαλινό γεύμα. Θέλουμε να δώσουμε όσο μεγαλύτερη χαρά μπορούμε σε όσους ζουν στο δρόμο και δεν έχουν την πολυτέλεια να γιορτάσουν αυτήν την μέρα», δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ένα μέλος της ομάδας Alex, η Παναγιώτα Θεολογίτου.


Οι έξι νέοι άνθρωποι, και χθες το Μεγάλο Σάββατο, από τις 11 το πρωί μαγείρευαν, ετοίμαζαν τις μερίδες που θα μοιράσουν και βγήκαν στους δρόμους για να δώσουν λίγη χαρά και να απαλύνουν τον πόνο από τον δικό τους «Γολγοθά». Μέχρι τις 8 το βράδυ ασταμάτητα επισκέπτονταν αστέγους σε σημεία που γνωρίζουν ότι θα τους βρούνε. «Συνήθως ξέρουμε σε ποια σημεία κάθονται και έτσι κάνουμε τη γύρα μας. Βέβαια, όποιον άνθρωπο δούμε στο δρόμο ότι χρειάζεται την βοήθειά μας σταματάμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε», υπογραμμίζει η κ. Θεολογίτου και συμπληρώνει ότι «τους ευχηθήκαμε "Καλή Ανάσταση", ελπίζοντας ότι θα έρθει κι η Ανάσταση και σε αυτούς για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν».

Η ομάδα Alex έχει δημιουργηθεί μόλις τρεις μήνες πριν και οργανώνει διάφορες δράσεις εθελοντικού, πάντα, χαρακτήρα, όπως αιμοδοσία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ή προσφορά γευμάτων σε πρόσφυγες. «Κυρίως, όμως, εστιάζουμε στους άστεγους. Μπορεί ο καθένας να έρθει και να προσφέρει, είναι ελεύθερη η συμμετοχή χωρίς καμιά προϋπόθεση. Εμείς θέλουμε, κυρίως, να αφυπνίσουμε κόσμο. Όσοι περισσότεροι προσφέρουν τόσο το καλύτερο, δε μας ενδιαφέρει είτε αν ανήκουν σε ομάδες, σε ΜΚΟ, είτε είναι απλοί πολίτες. Εμείς εξάλλου, δεν αποτελούμε ΜΚΟ. Είμαστε απλά μια ομάδα ατόμων και έχουμε όλη την καλή πρόθεση να βοηθήσουμε έστω και λίγο τον κόσμο. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, όπου η δυστυχία δε θα είναι κάτι δεδομένο», προσθέτει η κ. Θεολογίτου και στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. «Μόνο μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Γιατί αν δεν μπορούμε και μαζί, τότε δεν υπάρχει ελπίδα».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr