Μαρκ Ζούκερμπεργκ φοιτητής, φοιτητής, Facebook Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όταν ήταν φοιτητής και το Facebook απλά μια ιδέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όταν ήταν φοιτητής και το Facebook απλά μια ωραία ιδέα

Ο Ζούκερμπεργκ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη για το Facebook το 2005, όταν αυτό ακουγόταν σαν απατηλό όνειρο.

Ήταν το 2005, ελάχιστους μήνες μετά από τη δημιουργία του Facebook και πριν την ελεύθερη κυκλοφορία του σ' ολόκληρο τον κόσμο, όταν ο ιδρυτής του έδωσε την πρώτη του συνέντευξη.


Σε αυτή την πρώτη συνέντευξη ο Ζούκερμπεργκ εμφανίζεται ξυπόλητος και με μια μπύρα στο χέρι, ενώ προσπαθεί να εξηγήσει τον σκοπό λειτουργίας της νέας πλατφόρμας και το πως έβλεπε ο ίδιος το μέλλον της.

Έτσι, ο ιδρυτής του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται χαλαρός μέσα σ' ένα από τα πρώτα γραφεία του Facebook στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, που δεν ήξερε τότε ότι έχει μπροστά του έναν θρύλο.

Ο Ζούκερμπεργκ εξηγεί πως όλα ξεκίνησαν από το Χάρβαρντ όπου και σπούδαζε, όταν θέλησε να φτιάξει μια on line κοινότητα, μέσω της οποία οι φοιτητές θα μοιράζονταν πληροφορίες. Ακολούθησε η επέκταση στα Γέιλ, Στάνφορντ και Κολούμπια. Όπως λέει και στο βίντεο, μέσα σε λίγες εβδομάδες χιλιάδες φοιτητές είχαν εγγραφεί στο Facebook φτιάχνοντας τα προφίλ τους. Δεκάδες άλλα αμερικανικά πανεπιστήμια είχαν προστεθεί τους επόμενους μήνες του 2004.

Ο στόχος του, όπως υποστήριζε τότε, ήταν να φτιάξει μια on line κοινότητα που θα αντικατόπτριζε την πραγματική ζωή των φοιτητών στα πανεπιστήμια. Ένας μέρος όπου ο κάθε φοιτητής θα μπορούσε να δει ποιος γνωρίζεται με ποιον και να μάθει περισσότερες πληροφορίες για κάποιον με τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει.

Περισσότερα νέα για την Φοιτητική Ζωή στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr