δικαστήριο, οδηγείται φοιτητής, υποτροφία, εξωτικό ταξίδι Στο δικαστήριο οδηγείται φοιτητής που έφαγε τα λεφτά της υποτροφίας του σε εξωτικό ταξίδι [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο δικαστήριο οδηγείται φοιτητής που έφαγε τα λεφτά της υποτροφίας του σε εξωτικό ταξίδι

Από το «λαϊκό δικαστήριο» του διαδικτύου περνάει ως κατηγορούμενος, φοιτητής του Santa Monica College, ενός δημόσιου πανεπιστημίου στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο οποίος έλαβε υποτροφία 2.500 δολαρίων για τις σπουδές του, αλλά αποφάσισε να τα ξοδέψει σε διακοπές στην Ταϊλάνδη με τη φίλη του.

Το λάθος του Brandon Lerry, εκτός από αυτό που του καταλογίζουν για σπατάλη κρατικών πόρων, είναι ότι ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο διαφημίζει αυτές τις εξωτικές διακοπές του με το κορίτσι του. Ο τίτλος στο βίντεο είναι «Πώς πέρασα με την υποτροφία μου σαν αφεντικό».


Με το που έκανε share αυτό το βίντεο άρχισαν να καταφθάνουν και τα πρώτα επικριτικά σχόλια, που πλέον, περίπου 10 ημέρες μετά την ανάρτηση του, έχουν φτάσει τις 56 χιλιάδες.

Άλλα ήταν υβριστικά, αλλά υποτιμητικά, άλλα υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει αυτά τα χρήματα πίσω και να μην του ξαναδώσει υποτροφία. Πάντως ο Lerry, βλέποντας αυτό το κύμα των αντιδράσεων, αναγκάστηκε να αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο, στο οποίο υποστηρίζει ότι ξόδεψε με αυτό τον τρόπο τα χρήματα γιατί δεν χρειαζόταν τα βιβλία.

Στην ανάρτηση αυτή αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι παραπλανήθηκαν νομίζοντας ότι με τα 2.500 δολάρια πλήρωσε όλο του το ταξίδι, ενώ «με τα χρήματα αυτά καλύψαμε μόνο το κόστος των εισιτηρίων». Και η κοπέλα του έτρεξε όμως να υποστηρίξει τον σύντροφο της αναφέροντας ότι και οι δύο εργάζονται και ότι δεν βγαίνουν έξω το Σαββατοκύριακο και δεν τρώνε πολύ για να μπορούν να ταξιδεύουν. (Οι αντιδράσεις και οι αναρτήσεις σύμφωνα με το lifo, συνεχίζονται).

Περισσότερα νέα για την Φοιτητική Ζωή στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr