ομάδα φοιτητών, Αγγλίας, Γεωπάρκο Λέσβου Εντυπωσιασμένη ομάδα φοιτητών της Αγγλίας από το Γεωπάρκο της Λέσβου

Εντυπωσιασμένη ομάδα φοιτητών της Αγγλίας από το Γεωπάρκο της Λέσβου

Μεγάλη ομάδα φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Sheffield από την Αγγλία, πραγματοποιεί εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσβο στο πλαίσιο της οποίας ξεναγήθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη σημασία και τις προσπάθειες ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους, των γεωλογικών μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου, για την ανακήρυξη της από την UNESCO ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο καθώς και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Γεωπάρκου Λέσβου με στόχο την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο, ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό και εκπαίδευση.


Υπεύθυνος του προγράμματος επίσκεψης στη Λέσβο, είναι ο αν. καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας, Δημήτρης Μπάλλας. Τους φοιτητές υποδέχθηκε και ενημέρωσε ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους.

Πρότυπος προορισμός

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποδεικνύει τις δυνατότητες που δημιουργούνται από την συνεργασία προκειμένου να καθιερωθεί το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου ως πρότυπος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη του Πανεπιστημίου του Sheffield στο Απολιθωμένο Δάσος, είχε ως στόχο τη γνωριμία των φοιτητών με τη φυσική και γεωλογική κληρονομιά της Λέσβου, τα οικοσυστήματα, την τοπική οικονομία και το αναπτυξιακό δυναμικό του νησιού μας. 

Οι φοιτητές μετά το πέρας της επίσκεψής τους, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος, τη μελέτη και ανάδειξή του καθώς και των γεωλογικών μνημείων του Γεωπάρκου Λέσβου.

Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων, συμμετοχής στα προγράμματα πρακτικής άσκησης φοιτητών αλλά και εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr