Φοιτητές, πανεπιστήμιο, Βρετανίας, Λέσβο, εκπαιδευτική επίσκεψη Φοιτητές από πανεπιστήμιο της Βρετανίας στη Λέσβο για εκπαιδευτική επίσκεψη

Φοιτητές από πανεπιστήμιο της Βρετανίας στη Λέσβο για εκπαιδευτική επίσκεψη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί μεγάλη ομάδα φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μετέβησαν στο Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και ενημερώθηκαν για τη σημασία και τις προσπάθειες ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους, των γεωλογικών μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου, για την ανακήρυξη της Λέσβου από την UNESCO ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου, καθώς και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Γεωπάρκου Λέσβου με στόχο την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο ως ιδανικού προορισμού για τουρισμό και εκπαίδευση.


«Πρόκειται», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, «για μια εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιείται για δεύτερη διαδοχική χρονιά και αποδεικνύει τις δυνατότητες που δημιουργούνται από τη συνεργασία προκειμένου να καθιερωθεί το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου ως πρότυπος προορισμός εκπαίδευσης για φοιτητές ευρωπαϊκών πανεπιστημίων».

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης», λέει ο κ. Ζούρος, «συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων, συμμετοχής στα προγράμματα πρακτικής άσκησης φοιτητών αλλά και εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων». Καταλήγοντας ο καθηγητής υπογραμμίζει και τα εξής: «Η συστηματική αξιοποίηση της αναγνώρισης του Γεωπάρκου Λέσβου από την UNESCO αποτελεί ένα παγκόσμιο σήμα ποιότητας που μπορεί να δημιουργήσει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και προβολή, ιδιαίτερα στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε».

Περισσότερα Διεθνή Φοιτητικά Νέα μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, ή ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr