Ελληνίδα φοιτήτρια, Βρυξέλλες Η Ελληνίδα φοιτήτρια που έζησε τον τρόμο στις Βρυξέλλες: «Κλονίζεται και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος...»

Η Ελληνίδα φοιτήτρια που έζησε τον τρόμο στις Βρυξέλλες: «Κλονίζεται και ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος...»

Η φοιτήτρια ιατρικής από την Κυλλήνη περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πέρα από την Ηλειακή αποστολή του δήμου Ήλιδας, ανάμεσα σε δεκάδες άλλους Έλληνες έζησαν τον τρόμο στις Βρυξέλλες και Ηλείοι που ταξίδευαν εκείνες της ώρες. Η φοιτήτρια Ιατρικής από την Κυλλήνη, Νεφέλη Βούρου, επέστρεφε με ομάδα συμφοιτητών της από την Ολλανδία στην Ελλάδα, μέσω Βρυξελλών με το τρένο σύμφωνα με το ilialive. 


Προορισμό είχαν το αεροδρόμιο Charleroi και όχι μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Zaventem και εδώ θα λέγαμε πως στάθηκε αρκετά τυχερή. 

«Στα μισά της διαδρομής μας ενημερωθήκαμε από τους δικούς μας στην Ελλάδα για την πρώτη επίθεση στο αεροδρόμιο και ανησυχήσαμε. Τα τρένα όμως συνέχιζαν κανονικά τα δρομολόγια. Μετά τη δεύτερη επίθεση στο σταθμό του μετρό, βρισκόμασταν ήδη Βρυξέλλες και τα τρένα σταμάτησαν. Κατεβήκαμε εκεί και όλος ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από το σταθμό. Επικρατούσε αναστάτωση. Αστυνομία και στρατός, ήταν συγκεντρωμένοι και περιπολούσαν. Περνούσαν συνέχεια στους δρόμους ασθενοφόρα και περιπολικά.

Ήμασταν πολύ αγχωμένοι μήπως γίνει και νέα επίθεση. Σκεφτήκαμε μήπως έπρεπε να βρούμε κάποιο Hostel στις Βρυξέλλες γιατί ακούγαμε πως θα ακυρωθεί η πτήση μας. Τελικά πήραμε ταξί για το αεροδρόμιο. Στο δρόμο επικρατούσε χάος. Είδαμε ακόμα και μηχανή να κινείται στο αντίθετο ρεύμα. Οι πτήσεις είχαν μεταφερθεί αεροδρόμιο Charleroi, οπότε και οι ουρές ήταν τεράστιες πολύ ώρα πριν το αεροδρόμιο. Ευτυχώς προλάβαμε εγκαίρως την πτήση μας γιατί περπατήσαμε δύο χιλιόμετρα με τις βαλίτσες. 

Οι Έλληνες που είδαμε στο αεροδρόμιο ήταν όλοι στα τηλέφωνα να επιβεβαιώνουν ότι είναι καλά σε συγγενείς και φίλους» περιέγραψε η κυρία Βούρου. «Αν μπορούσα να αποδώσω το κλίμα με λίγα λόγια, θα έλεγα πως η υπερτρομοκρατία έχει τέτοια δύναμη που μπορεί να κλονίσει και τον πιο αισιόδοξο άνθρωπο. Αναθεωρείς τις προτεραιότητές του, όταν αρχίζεις να αμφιβάλλεις για την ακεραιότητά σου. Και μαθαίνεις ότι στην ίδια πόλη με εσένα υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» σχολίασε.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr