Φοιτήτρια Λέσβο, Φοιτήτρια  τσάντες, πρόσφυγες, τσάντες σωσίβια Φοιτήτρια στη Λέσβο φτιάχνει τσάντες στους πρόσφυγες από τα σωσίβια [ΒΙΝΤΕΟ]

Φοιτήτρια στη Λέσβο φτιάχνει τσάντες στους πρόσφυγες από τα σωσίβια

Αυτή η Ολλανδή φοιτήτρια, δίνει μαθήματα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στους καταυλισμούς της Λέσβου για το πώς να ανακυκλώσουν τα πανιά από τις βάρκες και τα σωσίβια που είχαν διασχίζοντας την θάλασσα, ώστε να φτιάξουν τσάντες. Η νεαρή Floor Nagler, πήγε στο νησί με σκοπό να εργαστεί εθελοντικά για το παραπάνω θέμα και παρατήρησε ότι ένας τεράστιος όγκος από τέτοια υλικά υπήρχε στις παραλίες.

Έτσι, αποφάσισε να μετατρέψει αυτά τα άχρηστα κομμάτια σκληρών πανιών, σε τσάντες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη Λέσβο υπάρχει έκταση σχεδόν 30.000 τμ. που αποτελείται από απομεινάρια φουσκωτών βαρκών και σωσιβίων. Το μόνο που χρειάζεται για να μετατραπούν αυτά τα υλικά σε κάτι τόσο χρήσιμο, είναι τρία εργαλεία: ένα για να ανοίγει τρύπες, ένα ψαλίδι και ένα μεγάλο συραπτικό.


Η κάθε τσάντα, έχει κόστος παραγωγής λιγότερα από 3 δολάρια, δεν απαιτεί ηλεκτρισμό για την κατασκευή της και βοηθά τους πρόσφυγες να κουβαλούν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, κατά τη διάρκεια του μεγάλου τους ταξιδιού, στη Δυτική Ευρώπη. Όπως λέει η Nagler, τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ όταν φτιάχνουν πράγματα μόνα τους, νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθώς και ότι μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση με την δική τους προσπάθεια. Επιπλέον, κατασκευάζουν και ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο για τα ίδια, που θα τα συντροφεύσει στη διαδρομή του ταξιδιού τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Bags Made From Boats and Life Jackets

From boats to backpacks: volunteers in Greece are turning discarded boats and life jackets into bags for refugees.

Posted by AJ+ on Monday, 7 March 2016

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr