Φοιτητής, ανάπηρο πατέρα,στην φοιτητική εστία, πανεπιστημίου Φοιτητής πήρε τον ανάπηρο πατέρα του στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου

Φοιτητής πήρε τον ανάπηρο πατέρα του στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου

Ο Zhao Delong, μολύνθηκε από πολιομυελίτιδα σε πολύ μικρή ηλικία, παρόλα αυτά οι γονείς του πάλεψαν για να τον σώσουν και αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, κατάφερε και πάλι να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει.

Η ζωή της οικογένειας του όμως, άλλαξε και πάλι δραματικά, όταν ο νεαρός πέρασε στο πανεπιστήμιο, καθώς λίγο αργότερα ο πατέρας του έμεινε παράλυτος και η μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, έπεσε σε βαριάς μορφής κατάθλιψη.


Τότε, ο Zhao αντιλήφθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να στηρίξει τους γονείς του, όπως ακριβώς είχαν κάνει και εκείνοι τότε που είχε είχε αρρωστήσει αυτός .

Έτσι λοιπόν, πήρε μαζί του στο πανεπιστήμιο τον πατέρα του, για να τον προσέχει, ενώ τον βοηθά καθημερινά στις ανάγκες του, όπως π.χ. να πλένει το πρόσωπο του και να βουρτσίζει τα δόντια του, αλλά και να χτενίζει τα μαλλιά του.

Επιπλέον, τον βοηθά να κάνει τις ασκήσεις του, για να περπατήσει ξανά, αλλά και του μαγειρεύει. Μάλιστα, το πανεπιστήμιο από την πλευρά του, συμβάλλει στο έργο του νεαρού, παραχωρώντας του ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο για τους δυο τους.

Όπως εξήγησε ο Zhao, ο πατέρας του τον φρόντισε και τώρα που είναι άρρωστος, ο νεαρός δεν μπορεί να τον αφήσει.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr