Σία Αναγνωστοπούλου, μάρτυρας φοιτητές, φοιτητές διώκονται Σία Αναγνωστοπούλου: Αν δεν ήμουν υπουργός θα πήγαινα μάρτυρας στους 12 φοιτητές που διώκονται

Σία Αναγνωστοπούλου: Αν δεν ήμουν υπουργός θα πήγαινα μάρτυρας στους 12 φοιτητές που διώκονται

Αν δεν ήμουνα σε αυτή τη θέση θα ζήταγα να πάω μάρτυρας υπεράσπισης  στο δικαστήριο, για τους 12 φοιτητές που διώκονται για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νόμο 4009/11.

Τη δήλωση αυτή έκανε η Αναπληρώτρια υπιουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κα υπουργέ 10 Μαρτίου έχει οριστεί η εξ αναβολής δίκη για τους 12 φοιτητές που διώκονται για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νόμο 4009. Ως πανεπιστημιακός είχατε ταχθεί υπέρ των φοιτητών. Σήμερα ισχύει η ίδια άποψη από τη θέση που είστε;

Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και ως πανεπιστημιακός και από τη θέση που είμαι γιατί δεν έχω χάσει την ιδιότητα του πανεπιστημιακού, ισχύει απολύτως αυτή η άποψη. Βεβαίως και δεν θέλω και από αυτή τη θέση που είμαι να εμπλακώ στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης. Είναι άλλο το έργο της δικαιοσύνης. Αυτό όμως που θέλω να πω και από αυτή τη θέση, αλλά και ως πανεπιστημιακός, είναι ότι οι καταλήψεις δεν μπορούν να αποτελούν πειθαρχικό αδίκημα και εν τέλει ποινικό αδίκημα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά, αλλά θεωρώ και για την ηγεσία του Υπουργείου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτονοήτως.

Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτονοήτως. Άρα λοιπόν αυτή τη θέση που είχα πριν, την έχω και τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν ήμουνα σε αυτή τη θέση θα ζήταγα να πάω μάρτυρας στο δικαστήριο, για παράδειγμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr