καταθέσεις Γιακουμάκης, διοίκηση σχολής Γιακουμάκης, Βαγγέλης Γιακουμάκης Βαγγέλης Γιακουμάκης: Πέντε καταθέσεις "καίνε" την διοίκηση της σχολής όπου φοιτούσε

Πέντε καταθέσεις "καίνε" την διοίκηση της σχολής όπου φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Πέντε καταθέσεις "καίνε" όπως όλα δείχνουν την διοίκηση της σχολής όπου φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η υπεύθυνη της εστίας της Σχολής, μια διοικητική υπάλληλος, μια καθαρίστρια και δυο φοιτητές που είχαν δει και είχαν ακούσει για τα βασανιστήρια που υφίστατο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης όπως γράφει το newsit, φαίνεται ότι κατέθεσαν ότι η διοίκηση της σχολής γνώριζε, αλλά σώπαινε και κυρίως δεν απομάκρυνε τους δράστες λόγω πολιτικών παρεμβάσεων.

Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που αναφέρει πως ουσιαστικά υπήρχε και αρχηγός της “ομάδας των Κρητικών” που ευθύνεται για πολλούς βασανισμούς σε βάρος του άτυχου φοιτητή “έχω ακούσει ότι πολιτικό πρόσωπο από την Κρήτη παρενέβαινε υπέρ του... και την παρέα του. Πιθανόν ο...” κατέθεσε ο τελευταίος συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Ο πρώην διευθυντής της σχολής ωστόσο λέει ότι δεν θεώρησε αναγκαίο να ενημερώσει για όσα γίνονταν στη σχολή τους ανωτέρους του στην Κεντρική Διοίκηση του Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θεωρήθηκε σημαντικό το γεγονός”.

Καταθέτει ότι δεν γνώριζε ωστόσο για τα βασανιστήρια και επιμένει ότι δεν υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ κάποιου ατόμου.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ωστόσο καταθέτει ότι “μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη ο διευθυντής μου ανέφερε ότι ασκήθηκαν παρεμβάσεις και ότι πιέστηκε ο ίδιος για να μην τους αποβάλει”.

Φρικτές λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια

Τα όσα είπε στην κατάθεσή του ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν φρικτές λεπτομέρειες για τον θάνατο του 20χρονου.

Ο Νίκος Δάβρης, λέει μάλιστα ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα των ατόμων που υπέβαλλαν σε φρικτά βασανιστήρια τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

“Τον Βαγγέλη τον χτυπούσαν με κάθε ευκαιρία, εγώ ο ίδιος τον είχα δει με σκισμένο χείλος” λέει ο 30χρονος και προσθέτει πως άλλες φορές του άρπαζαν το φαγητό από τα χέρια, άλλες φορές τον κλείδωναν στην ντουλάπα.

Όπως λέει ο Νίκος Δάβρης που επέστρεψε στην Ελλάδα σύμφωνα με την espresso από τη Βραζιλία όπου είχε πάει για να βρει δουλειά για να καταθέσει, ίσως φαινόταν ότι πλέον έρχεται το τέλος, “ο Βαγγέλης είχε σκοτεινιάσει, είχα ενημερώσει και τον διευθυντή και την υπεύθυνη της εστίας” λέει.

Μάλιστα ήταν η μεσολάβηση του 30χρονου που προκάλεσε και την παρέμβαση της υπεύθυνης της εστίας η οποία του άλλαξε δωμάτιο καθώς ένας από τους βασανιστές του ήταν συγκάτοικός του.

“Αυτό που έκανες για μένα ούτε αδελφός σε αδελφό δεν κάνει” είχε πεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στον 30χρονο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr