Συμβούλιο Εφετών, έκδοση, Ελλήνων φοιτητών, Ιταλία, απόφαση ΟΧΙ από το Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση των Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία

ΟΧΙ από το Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση των Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των ιταλικών αρχών που ζητούν την έκδοση Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία για να δικαστούν για βαριά αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο την πρωτομαγιά με αφορμή τα εγκαίνια της EXPO 2015.

Το δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε επί επτα ώρες, αποφάσισε να μην εκδοθούν οι δύο εκ των πέντε φοιτητών, ενώ για τους υπόλοιπους θα αποφασίσουν σήμερα και την ερχόμενη Δευτέρα.


Το αίτημα της Ιταλίας ,που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με καταστροφές και διακεκριμένη αντίσταση οι οποίες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ιταλικές δικαστικές αρχές  με ποινές από οκτώ έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε εκζητούμενοι ζητούν να δικαστούν στην Ελλάδα βάσει του δικαιώματος της χώρας μας να αρνηθεί την έκδοση πολίτη της.  Οι συνήγοροί τους υποστηρίζουν  ότι το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από την ιταλική Δικαιοσύνη σε βάρος τους  είναι «αόριστο και σαθρό».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr